26 °C Budapest

Reagált az OKSZ Lázár János hadüzenetére: megszólalt Vámos György

2020. december 4. 19:35

Szűkszavúan reagált Vámos György, az OKSZ főtitkára Lázár János élelmiszer-kereskedő multik felé megfogalmazott, nyílt hadüzenetére.

A Portfolio Agrárszektor 2020 konferencián tartott előadásában, és az azt követő panelbeszélgetésben nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos szavai szerint a kormány a jövőben harcot indít az FMCG-szektorban működő, multinacionális hálózatok ellen. Erről itt írtunk részletesen:

Mivel a nyílt hadüzenet számos olyan ágazati szereplőt (többek között, de nem kizárólag az ALDI, Lidl, Spar, vagy a Tesco) érint, amely az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) kötelékébe tartozik, így reakcióért a szövetséghez fordultunk. Vámos György, az OKSZ főtitkára a Pénzcentrum megkeresésére szűkszavú választ adott:

A politikusok politikai nyilatkozatait tiszteletben tartom, állást csak szabályozási kérdésekben foglalok, ha szükséges.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem