13 °C Budapest
Gyorsfagyasztott pizza, halrudacska: itt az igazság a mirelit termékekről

Gyorsfagyasztott pizza, halrudacska: itt az igazság a mirelit termékekről

2018. június 22. 11:30

A közhiedelem szerint a fagyasztott termékek mindenféle hozzáadott adalékanyagot tartalmaznak, ezért sokan ódzkodnak a megvásárlásuktól. Ennek azonban nem szükségszerűen kell így lennie, sőt, ha megfelelően végzik a gyorsfagyasztásos eljárást, akkor a zöldségek, gyümölcsök még csak nem is veszítenek vitamin- és tápanyagtartalmukból. Sokszor ugyanakkor csak az a cél, hogy mindig legyen valami a hűtőben, hogy ha megéhezünk például a foci vébé egyik meccse alatt, akkor legyen egy jolly joker mirelit pizzánk, amit pillanatok alatt elkészíthetünk. Mindezek apropóján a Pénzcentrum most annak járt utána, hogy milyen mirelit akciókkal várják a magyar boltok vásárlóikat.

Az ország friss pizzatérképe szerint a magyarok bizony sem az ananászt, sem pedig a végeláthatatlan hús, illetve húskészítményes feltéteket sem vetik meg kedvenc ételeiken. Ezt persze a pizzasznobok sorscsapásként élhetik meg, de végtére is a közízléssel nehéz lenne vitába szállni. És ha már pizza, és ráadásul még foci vébé is, akkor az ételrendelésnél már csak az lehet gyorsabb, hogyha a fagyasztóból hirtelen előkerül 1-1 korábban betárazott ínyencség, amit csak be kell dobni a sütőbe. Így a pizza még olcsóbb lesz, és még a borravalóval sem kell bíbelődni. 

A költséghatékonyság és az időtakarékosság jegyében tehát, most olyan akciókra vadásztunk a legnagyobb magyarországi áruházak akciós katalógusaiban, melyek a mirelitárukra vonatkoznak. És ha már mirelit, sokaknak még a mai napig él a fejében, hogy a mirelit ételek károsak, és csak friss alapanyagok azok, amikből rendes ételt lehet készíteni. 

Egy korábbi cikkünkben azonban Antal Emese, dietetikus elmondta, hogy 

sokszor a negatív vélemények és megnyilvánulások voltaképpen tudatlanságból fakadnak, hiszen sokan nem tudják például azt sem, hogy mit jelent pontosan az élelmiszeriparban a gyorsfagyasztásos eljárás, és azt hiszik, hogy különböző mesterséges készítmények, adalékanyagok hozzáadásával jár.

Pedig ez nincs így, sőt ha fagyasztási eljárást megfelelően végzik, akkor például a mirelit zöldségekben, gyümölcsökben kifejezetten magas vitamin- és tápanyagtartalmat figyelhetünk meg. Ennek fényében fontos például tudni, hogy

a gyorsfagyasztással történő tartósítás teljesen vegyszermentes, az eljárás során semmilyen adalékanyag nem kerül a tiszta alapanyaghoz 

- erősítette meg korábban a Pénzcentrumnak Kúthy László, a FEVITA hűtőipari cég kereskedelmi igazgatója, aki szerint a boltokban a minőségi hűtőbútorok használata is nélkülözhetetlen a minőség megőrzéséhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gyorsfagyasztott terméket egyébként leginkább az gyötri meg, ha többször felenged, majd visszafagy,

hiszen ilyenkor már nem a legyártott minőségben kerül a fogyasztóhoz. A gyorsfagyasztásos tartósítás lényeg az, hogy az élelmiszeripari alapanyagokat a lehető legrövidebb idő - a zöldségek, gyümölcsök esetében ez néhány perc - alatt lehűtik mínusz 18-22 celsius fokra. Az élelmiszereket alkotó nagymennyiségű víz ilyenkor apró jégkristályok formájában fagy meg, így a felengedéskor nem roncsolódik a sejtfal. Az apró jégkristályoknak köszönhető az is, hogy a gyorsfagyasztás után kiengedett termék nem ereszt túl sok levet, megőrzi az alapanyag eredeti alakját, színét, hasznos anyagait, vitaminjait, és az illatát is.

Mindezek alapján, akik eddig szkeptikusan tekintettek a mirelit részlegek felé, jobb ha kicsit nyitottabban állnak a dolgokhoz, hiszen sok energiát és pénzt lehet spórolni azzal, ha megfelelő ételekkel előre feltöltjük a mélyhűtőt. Ha így cselekszünk mindig lesz mihez nyúlni, és nagy eséllyel sem a minőségromlástól, sem az adalékanyagok garmadájától nem kell tartanunk. 

Spar

 • Alaszka pollock - 999 forint
 • Csirkemellhús szelet - 1 099 forint
 • Frosta fillet de lux - 549 forint
 • Iglo haltermék - 849 forint

További Spar akcióékért fusd át a bolt 25. heti akciós kiadványát!

Lidl

 • Kövön sütött pizza - 449 forint
 • Frikadell - 499 forint
 • Almás-fahéjas gombóc - 499 forint

Még több Lidl akcióért lapozd át a diszkont legújabb szórólapját!

CBA

 • Felician pizza - 549 forint

Ha érdekelnek a CBA további akció is, itt találod őket!

Aldi

 • Hamburger pogácsa - 899 forint
 • Csirkeszárnyak - 749 forint

Ha érdekelnek a diszkont más ajánlatai is, nézd meg legújabb kiadványukat!

Príma

 • Felician pizza - 549 forint

Ha érdekelnek a Príma további akciós ajánlatai, akkor a bolt akciós katalógusát itt találod!

Interspar

 • Óriásgarnéla - 2 799 forint
 • Myfood tonhalsteak - 999 forint
 • Nádudvari levesbetét - 289 forint
 • Frosta zöldségkeverék szósszal - 449 forint
 • Minipizza - 699 forint
 • Farm frites rusztikus burgonya - 619 forint

Ha érdekel más intersparos akciós ajánlat is, akkor itt kutakodhatsz közöttük!


NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?