7 °C Budapest

Tömegek állnak sorban az Auchanban, Tescóban: mit vásárolnak ennyien?

2017. december 21. 14:34

Alig néhány napunk maradt karácsonyig. Sokan még csak most intézik el a bevásárlást, futkosnak még a bevásárló listán maradt termékek után. Megnéztük, a héten milyen akciókkal várják a vevőket, hogy aki esetleg még ma, holnap, vagy szombaton vágna neki a szupermarketeknek vagy diszkontoknak, az tudja, hol, mit érdemes beszerezni.

Alig néhány napja maradt a magyar családoknak, hogy beszerezzék azokat a hozzávalókat, amik a karácsonyi menühöz szükségesek. December 24-e idén vasárnapra esik, az üzletek nagy része délután 2 órakor bezár. 25-én és 26-án az áruházak zárva lesznek, a kereskedelmi törvény alapján december 24-én 14 óra után, illetve december 25-26-án azok a vendéglátó üzletek, szálláshelyek, virágüzletek, édességüzletek és üzemanyagtöltő állomások, továbbá a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, illetve az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzletek lehetnek nyitva, amelyek munkaszüneti napokon egyébként is nyitva tartanak.

Érdemes tehát előre gondolkodni, listát írni, mire lesz szükség a hosszú hétvégén, és céltudatosan nekiindulni az áruházakba. Sokat spórolhatunk ugyanis, ha figyeljük az akciókat, hiszen egy karácsonyi nagybevásárlás megterheli a családi kasszát. Tavaly a magyar családok átlagosan 27 233 forintot fordítottak a karácsonyi bevásárlásra a KSH adatai szerint. Idén várhatóan ennél több pénzt hagyunk majd az üzletekben, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan arról lehetett hallani, hogy drágul a vaj, vajkrém és a tojás is. Vagyis például a klasszikus karácsonyi sütemények alaphozzávalóiért többet kell fizetni, mint tavaly ilyenkor.

Nézzük, mit, hol érdemes beszerezni.

Tesco

A töltött káposztához elengedhetetlen a savanyított káposzta, aminek csomagjáért 279 forintot kell fizetni. darált hús szintén kell, a Country menu darált sertéshús most 18 százalékkal olcsóbb, így 899 forintba kerül. Van, aki kolbászt is tesz a klasszikus karácsonyi fogásba, 10 dekagramm Gyulai kolbász ára 329 forint.

Az ünnepi asztalra rendszerint kerül valamilyen halétel is. Az 500 grammos friss ponty szelet 1299 forint, ha kirántjuk, nagyon passzol mellé a majonézes krumpli saláta. Ehhez is jó áron szerezhetjük be a hozzávalókat: a sárga burgonya a héten 50 százalékkal olcsóbb, egy kilogramm 99 forint, a 330 grammos Magyar tejföl pedig 369 forint helyett 209 forintba kerül. Ha valaki sütni szeretne az ünnepek alatt, akkor érdemes a Tescóban beszereznie a vajat, a 200 grammos Daisy vaj  659 forint helyett 499 forintba kerül.

KATT: Nézd meg a Tesco e heti akciós újságját

Aldi

Érdemes betérni a diszkontba, a 3 hétig érlelt füstölt csülök kilójáért 1149 forintot kell fizetni. A 300 grammos norvég lazacfilé 1889 forintba kerül, az 500 grammos pontyszelet pedig 1099 forint.

Vajda Pierre ételkritikus korábban a Pénzcentrumnak beszélt arról, nála az ünnepi asztalon biztosan lesz aranydurbincs. A halat a diszkontáruházban is be lehet szerezni, a 620 grammos kiszerelés ára 2299 forint. Aki inkább tengeri sügérre vágyna, annak is érdemes betérnie, a 620 grammos kiszerelés szintén 2299 forintba kerül. Vajda bébipulykát is szívesen készít, azt is meg lehet vásárolni az Aldiban, kilója 1299 forintba kerül.

KATT: Lapozd át az Aldi e heti akciós újságját!

Auchan

Halakat az Auchanban is vásárolhatunk, a ponty kilója 899 forint, a kilós tisztított afrikai harcsa 1299, a tavi pisztránk kilója 1999 forint. Ha valaki nem szeretné a konyhában tölteni az ünnepet, és idén inkább előre megvenné a bejglot, az a diós vagy mákos ízű süteményt 769 forintért kaphatja meg.

A különböző húsételek mellé jól illik az édesburgonyából készült köret. Az édesburgonya kilója pedig most csak 449 forint az Auchanban. Gesztenyepüré vagy gesztenyés sütemény is gyakran kerül az ünnepi asztalra, a saját márkás, gyorsfagyasztott gesztenyepüré most 399 forint. Ha valaki sütni szeretne, a Rama sütőmargarinnal is jól jár, darabja 319 forint, a 100 grammos Magyar vaj pedig 258 forint, most 111 forinttal olcsóbb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATT: Itt találod az Auchan e heti reklámújságját!

Lidl

Itt is vásárolhatunk friss bébi pulykát, 1490 forintba kerül kilója. Aki kacsát készítene, az is jól jár, egy kiló 749 forintba kerül. 480 grammos kiszerelésű kacsacombot 999 forintért vehetünk, a 420 grammos friss kacsamellfilé ára 1049 forint.

A 46 százalékos töltelkű bejgli most csak 349 forint, de aki otthon készítené el a süteményt, annaki érdemes megvásárolnia a 4 darabos kiszerelésű Vénusz sütőmargarin-csomagot 669 forintért. Halat is jó áron lehet kapni, a 620 grammos aranydurbincs itt is 2299 forint, a farkas sügérért is ennyit kell fizetni.

KATT:Nézd meg a Lidl többi kedvezményes ajánlatát!

Spar

A töltött káposztához nem hiányozhat a tejföl. A Sparban a 850 grammos Magyar vödrös tejfölért 499 forintot kell fizetni. Sokan a halászlé mellett tyúkhúslevest is készítenek, az egy kilós leveszöldségért 279 forintot kell fizetni.

Süteményekhez mindenképp kell vaj, a 100 grammos kiszerelésű Magyar vaj most 369 forint helyett csak 259, ha pedig valaki valamilyen túrós finomsággal várná a vendégeket, akkor érdemes vásárolnia Tolle félzsíros túrót. A 250 grammos csomag ára 219 forint. Aki mákos bejglit vagy pozsonyi kiflit szeretne készíteni, az a Paco étkezési mákot 299 forintért szerezheti be a Sparban. ha gyümölcslevet szeretnénk vásárolni, akkor is jól járunk, minden Sió frissen préselt gyümölcslét 20 százalékkal olcsóbban kaphatjuk meg. A literes Granini gyümölcslevet is 10 százalékkal olcsóbban adnak a héten.

KATT: Lapozd át a Spar e heti akciós kiadványát!

JÓL JÖNNE 300 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 11,08%), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank (THM 11,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes megemlíteni továbbá az MKB és aCofidis személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm