A vegetáriánusok menthetik meg a földet!

2009. október 28. 16:58

Kutatók azt állítják, hogy a globális felmelegedés leküzdéséhez le kell, hogy mondjuk a húsfogyasztásról, az állatok által kibocsátott metángáz ugyanis nagyságrendekkel károsabb, mint a széndioxid.

Lord Stern klímakutató, a London School of Economics professzora szerint, aki 2006-ban tette közzé a klímaváltozás hatásait vizsgáló Stern-jelentést, a húsfogyasztás nem csak hogy vízpazarlással jár, de az üvegházhatást is erősíti, így a legjobb, amit tehetünk, ha lemondunk róla. A tehenek és disznók által kibocsátott metángáz ugyanis 23-szor erősebb üvegházhatású gáznak számít, mint a széndioxid. Az ENSZ adatai szerint a húsgyártás 18 százalékkal járul hozzá a teljes kibocsátáshoz, figyelembe véve az ezzel járó erdőirtások, az állattartás és az etetésükhöz szükséges növénytermesztés káros hatását is.

Stern szerint a decemberi koppenhágai klíma-konferencia akkor lenne sikeres, ha a húsok és egyéb, üvegházhatású gázkibocsátással járó élelmiszerek jelentős drágulását eredményezné.

Pénzben kifejezve egyedül a brit adófizetőknek évente körülbelül 3 milliárd fontot kellene 2015-ig a szegény országok kisegítésére fordítaniuk, hogy a klímaváltozás elkerülhetetlen következményeivel megbirkózzanak.

Stern szerint az embereknek fogalmuk sincs, hogy milyen súlyos a probléma, márpedig az egyes emberek attitűdjének megváltozása nélkül nem fog változni semmi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A dán fővárosban december 7-18 között megrendezésre kerülő ENSZ-konferencián 192 ország több mint 20 ezer delegáltja vesz részt. Céljuk, hogy országok elkötelezzék magukat az üvegházhatású gázok csökkentése mellett, és ezzel elkerüljék, hogy a globális átlaghőmérséklet két Celsius foknál nagyobb emelkedését.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?