1 °C Budapest

Címke: erdőirtás (13 cikk)

Pénzcentrum | 2011. június 2. 07:14

Gyászoló kollégák: 22 embert munka közben ért a halál

Az idei első negyedévben összesen 22 halálos kimenetelű munkabaleset történt hazánkban. A legnagyobb veszélyben az építőipari munkások vannak. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte melyek a leginkább veszélyes ágazatok hazánkban.

Pénzcentrum | 2010. július 10. 07:02

Véres vádak a Tesco és az Auchan beszállítója ellen

A Greenpeace több multinacionális nagyvállalatról is azt állítja, hogy közvetve támogatják az indonéziai őserdők kiirtását, ezzel pedig több faj, köztük a területen élő tigrisek létét veszélyeztetik.

Pénzcentrum | 2010. március 22. 16:58

Véres vádak a multi ellen: sokkoló videó (csak erős idegzetűeknek!)

Március második hetében a Greenpeace környezetvédő szervezet globális kampányba kezdett a világ legnagyobb élelmiszergyártó vállalatának számító Nestlé ellen. A környezetvédők szerint a multi alapanyag-beszállítói súlyosan veszélyeztetnek egy orangután-fajt.

Pénzcentrum | 2009. október 28. 16:58

A vegetáriánusok menthetik meg a földet!

Kutatók azt állítják, hogy a globális felmelegedés leküzdéséhez le kell, hogy mondjuk a húsfogyasztásról, az állatok által kibocsátott metángáz ugyanis nagyságrendekkel károsabb, mint a széndioxid.

Pénzcentrum | 2009. június 10. 05:50

Kivégzés: így pusztítják el a multik a Földet - videó

Titkos vizsgálatokat folytatott a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet a brazil szarvasmarha iparról, ami -megállapításuk szerint- a világon az erdőirtás fő oka. A vizsgálat kimutatta, hogy Magyarországon is kedvelt ételek, sport- és divat márkák jelentős mértékben hozzájárulhatnak Amazónia esőerdeinek kiirtásához.

Pénzcentrum | 2009. május 13. 16:02

Mire jó a banánhéj: órási találmány!

Földünk tartalékai bizony nem kimeríthetetlenek, nem véletlen, hogy ma már szinte mindent igyekszünk újrahasznosítani, és különféle alternatív energiaforrások után kutatunk. A Nottingham Egyetem kutatói ezúttal banánhéjból próbáltak fűtőanyagot előállítani, méghozzá sikerrel. Fontos hír ez Afrika számára!

Pénzcentrum | 2008. január 17. 14:09

Valóban vége a bioüzemanyagoknak Európában?

Sztavrosz Dimasz, Európai Uniós környezetvédelmi biztos szerint Európának inkább nem kellene teljesíteni a 2007 márciusában elfogadott 10%-os (2020-ra) bekeverési arányt, mondván, hogy a bioüzemanyagok csak ártanak a környezetnek és a világ szegényeinek. Ez a megállapítás nem több mint a bioüzemanyagok használatában ellenérdekelt nagyipari szervezetek, az egyes politikai érdekcsoportok és a civil mozgalmak lobbizásának visszatükröződése. A Bizottságon belüli belső harcokat mi sem bizonyítja jobban, mint Piebalgs energetikai biztos azon nyilatkozata, hogy az Európai Uniós Bizottság utasítást kapott az Európai Tanácstól, miszerint a bioüzemanyagokra vonatkozó mennyiségi előírást be kell tartani, tehát ez a szándék változatlan, és ezért a megújuló energia direktíva a bioüzemanyagokra vonatkozó 10 %-os célkitűzéssel kerül benyújtásra.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 18. 16:00

Hogyan ellenőrizheted, hová megy a pénzed?

Magyarországon még ugyan gyermekcipőben járnak az etikus befektetések, de a jó hír az, hogy már nálunk is megvan a lehetőség arra, hogy pénzünket tudatosan helyezzük el egy olyan alapba, amely elveinknek, illetve véleményünk szerint a társadalomnak is megfelelő.