23 °C Budapest

Ismét Beatles-őrület: kígyóznak a sorok!

2009. szeptember 9. 15:35

Úgy tűnik, valakinek ismét sikerül lehúznia egy - anyagilag valószínűleg igencsak jövedelmező - bőrt a legendás liverpooli négyesről, megkezdődött ugyanis a Beatles-videójáték forgalmazása.

A mai napon kezdték árusítani a "Beatles: Rock Band" című játékot, melyet a Harmonix Music Systems fejlesztett, terjesztője pedig az Electronics Arts lesz. A játék ránézésre nem sokban különbözik a Guitar Hero legújabb részeitől: a megfelelő irányítók segítségével 45 dalt gitározhatunk, énekelhetünk és dobolhatunk el a rocktörténeti legenda repertoárjából. A játék önmagában 60 dolláros áron kerül forgalomba, ami nagyjából a Guitar Hero egyes részei bevezető árának felel meg, ám aki a teljes hangszerparkot is meg szeretné vásárolni hozzá, összesen 250 dollárt, vagyis csaknem 50 ezer forintot csengethet majd ki. A játék Nintendo Wii-n, Sony Playstation3-on és Microsoft Xbox360-on fut el.

A kritikák egyelőre megoszlanak. Egyfelől méltatják a játékban rejlő hatalmas lehetőséget, hogy egy játékkonzolon keresztül hozza össze a családot - ami ezidáig nagyjából csak a Wii megjelenésekor sikerült. Másrészt viszont kérdéses, mekkora lesz a siker, hiszen a konzolra írt játékok legnagyobb vásárlópiaca a 18-35 év közötti egyedülálló férfiak csoportjából kerül ki, akik számára a Beatles réginek és unalmasnak hathat, a számaik lejátszása pedig a (Guitar Herohoz képest) túl könnyűnek.

Az első eredmények mindenesetre a fejlesztők véleményét igazolják, a CNN televízió New York-i tudósítása szerint ugyanis hosszan kígyóznak a sorok az árusítóhelyek előtt: az emberek akár egy órát is elálldogálnak az utcán, hogy hozzájussanak az ősz első slágerjátékához.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem