22 °C Budapest

Ismét Beatles-őrület: kígyóznak a sorok!

2009. szeptember 9. 15:35

Úgy tűnik, valakinek ismét sikerül lehúznia egy - anyagilag valószínűleg igencsak jövedelmező - bőrt a legendás liverpooli négyesről, megkezdődött ugyanis a Beatles-videójáték forgalmazása.

A mai napon kezdték árusítani a "Beatles: Rock Band" című játékot, melyet a Harmonix Music Systems fejlesztett, terjesztője pedig az Electronics Arts lesz. A játék ránézésre nem sokban különbözik a Guitar Hero legújabb részeitől: a megfelelő irányítók segítségével 45 dalt gitározhatunk, énekelhetünk és dobolhatunk el a rocktörténeti legenda repertoárjából. A játék önmagában 60 dolláros áron kerül forgalomba, ami nagyjából a Guitar Hero egyes részei bevezető árának felel meg, ám aki a teljes hangszerparkot is meg szeretné vásárolni hozzá, összesen 250 dollárt, vagyis csaknem 50 ezer forintot csengethet majd ki. A játék Nintendo Wii-n, Sony Playstation3-on és Microsoft Xbox360-on fut el.

A kritikák egyelőre megoszlanak. Egyfelől méltatják a játékban rejlő hatalmas lehetőséget, hogy egy játékkonzolon keresztül hozza össze a családot - ami ezidáig nagyjából csak a Wii megjelenésekor sikerült. Másrészt viszont kérdéses, mekkora lesz a siker, hiszen a konzolra írt játékok legnagyobb vásárlópiaca a 18-35 év közötti egyedülálló férfiak csoportjából kerül ki, akik számára a Beatles réginek és unalmasnak hathat, a számaik lejátszása pedig a (Guitar Herohoz képest) túl könnyűnek.

Az első eredmények mindenesetre a fejlesztők véleményét igazolják, a CNN televízió New York-i tudósítása szerint ugyanis hosszan kígyóznak a sorok az árusítóhelyek előtt: az emberek akár egy órát is elálldogálnak az utcán, hogy hozzájussanak az ősz első slágerjátékához.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05