6 °C Budapest

Ismét Beatles-őrület: kígyóznak a sorok!

2009. szeptember 9. 15:35

Úgy tűnik, valakinek ismét sikerül lehúznia egy - anyagilag valószínűleg igencsak jövedelmező - bőrt a legendás liverpooli négyesről, megkezdődött ugyanis a Beatles-videójáték forgalmazása.

A mai napon kezdték árusítani a "Beatles: Rock Band" című játékot, melyet a Harmonix Music Systems fejlesztett, terjesztője pedig az Electronics Arts lesz. A játék ránézésre nem sokban különbözik a Guitar Hero legújabb részeitől: a megfelelő irányítók segítségével 45 dalt gitározhatunk, énekelhetünk és dobolhatunk el a rocktörténeti legenda repertoárjából. A játék önmagában 60 dolláros áron kerül forgalomba, ami nagyjából a Guitar Hero egyes részei bevezető árának felel meg, ám aki a teljes hangszerparkot is meg szeretné vásárolni hozzá, összesen 250 dollárt, vagyis csaknem 50 ezer forintot csengethet majd ki. A játék Nintendo Wii-n, Sony Playstation3-on és Microsoft Xbox360-on fut el.

A kritikák egyelőre megoszlanak. Egyfelől méltatják a játékban rejlő hatalmas lehetőséget, hogy egy játékkonzolon keresztül hozza össze a családot - ami ezidáig nagyjából csak a Wii megjelenésekor sikerült. Másrészt viszont kérdéses, mekkora lesz a siker, hiszen a konzolra írt játékok legnagyobb vásárlópiaca a 18-35 év közötti egyedülálló férfiak csoportjából kerül ki, akik számára a Beatles réginek és unalmasnak hathat, a számaik lejátszása pedig a (Guitar Herohoz képest) túl könnyűnek.

Az első eredmények mindenesetre a fejlesztők véleményét igazolják, a CNN televízió New York-i tudósítása szerint ugyanis hosszan kígyóznak a sorok az árusítóhelyek előtt: az emberek akár egy órát is elálldogálnak az utcán, hogy hozzájussanak az ősz első slágerjátékához.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?