Luxusélet a luxusbörtönben, mindezt az adófizetők pénzéből

2009. június 22. 10:15

Luxuséletet élnek a rabok a luxusbörtönben -így foglalhatnánk össze legegyszerűbben azt, ami a Colnbrook-i fegyházban történik. A brit adófizetők háborognak, hiszen mindezt az ő pénzük bánja.

Erőszaktevők és terroristák is vannak az elítéltek között az Anglia déli részén található Colnbrook-i fegyházban, ahol -elsősorban kitoloncolásra váró- illegális bevándorlók tengetik napjaikat. A magáncég által - természetesen állami pénzen- működtetett luxusbörtönben a körülmények is különlegesek: a rabok videojátékokkal játszhatnak, plazmatévéken nézhetik a sportközvetítéseket, sőt, bingósorsolásokat is rendeznek számukra.

Nem véletlen, hogy minden illegális bevándorló itt szeretné tölteni az idejét, hiszen a hírek szerint a cellák felszereltsége és színvonala már-már a szállodai szobákkal vetekszik.

A napokban azonban másfajta szolgáltatások verték ki a biztosítékot. Kiderült ugyanis, hogy a lakók négyfajta ebéd és vacsora közül választhatnak, naponta többször kapnak gyümölcsöt is. Hétfőnként megkapják a heti menüsort, amelyből ízlésük szerint választhatnak.

Az ételek közt olyan fogások szerepelnek, amelyeket sokszor még a TV-s sztárszakácsok is megirigyelhetnek: francia módra elkészített csirkefalatok, mentás bárányragu, keleties buggyantott haldarabok, hagymás marhahúsos pite, gulyás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Matthew Elliott, az adófizetők szövetségének képviselője szerint megengedhetetlen, hogy ilyen luxusban éljenek az illegális bevándorlók az adófizetők pénzéből. Szerinte abszurd, hogy a bevándorlók -köztük sok bűnöző- szállodai szolgáltatásokat kapjanak a börtönben.

Az intézményt működtetői azzal védekeznek, hogy céljuk az illegális bevándorlók mielőbbi kitoloncolása a szigetországból.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm