4 °C Budapest

Luxusélet a luxusbörtönben, mindezt az adófizetők pénzéből

2009. június 22. 10:15

Luxuséletet élnek a rabok a luxusbörtönben -így foglalhatnánk össze legegyszerűbben azt, ami a Colnbrook-i fegyházban történik. A brit adófizetők háborognak, hiszen mindezt az ő pénzük bánja.

Erőszaktevők és terroristák is vannak az elítéltek között az Anglia déli részén található Colnbrook-i fegyházban, ahol -elsősorban kitoloncolásra váró- illegális bevándorlók tengetik napjaikat. A magáncég által - természetesen állami pénzen- működtetett luxusbörtönben a körülmények is különlegesek: a rabok videojátékokkal játszhatnak, plazmatévéken nézhetik a sportközvetítéseket, sőt, bingósorsolásokat is rendeznek számukra.

Nem véletlen, hogy minden illegális bevándorló itt szeretné tölteni az idejét, hiszen a hírek szerint a cellák felszereltsége és színvonala már-már a szállodai szobákkal vetekszik.

A napokban azonban másfajta szolgáltatások verték ki a biztosítékot. Kiderült ugyanis, hogy a lakók négyfajta ebéd és vacsora közül választhatnak, naponta többször kapnak gyümölcsöt is. Hétfőnként megkapják a heti menüsort, amelyből ízlésük szerint választhatnak.

Az ételek közt olyan fogások szerepelnek, amelyeket sokszor még a TV-s sztárszakácsok is megirigyelhetnek: francia módra elkészített csirkefalatok, mentás bárányragu, keleties buggyantott haldarabok, hagymás marhahúsos pite, gulyás.

Matthew Elliott, az adófizetők szövetségének képviselője szerint megengedhetetlen, hogy ilyen luxusban éljenek az illegális bevándorlók az adófizetők pénzéből. Szerinte abszurd, hogy a bevándorlók -köztük sok bűnöző- szállodai szolgáltatásokat kapjanak a börtönben.

Az intézményt működtetői azzal védekeznek, hogy céljuk az illegális bevándorlók mielőbbi kitoloncolása a szigetországból.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16