Luxusélet a luxusbörtönben, mindezt az adófizetők pénzéből

2009. június 22. 10:15

Luxuséletet élnek a rabok a luxusbörtönben -így foglalhatnánk össze legegyszerűbben azt, ami a Colnbrook-i fegyházban történik. A brit adófizetők háborognak, hiszen mindezt az ő pénzük bánja.

Erőszaktevők és terroristák is vannak az elítéltek között az Anglia déli részén található Colnbrook-i fegyházban, ahol -elsősorban kitoloncolásra váró- illegális bevándorlók tengetik napjaikat. A magáncég által - természetesen állami pénzen- működtetett luxusbörtönben a körülmények is különlegesek: a rabok videojátékokkal játszhatnak, plazmatévéken nézhetik a sportközvetítéseket, sőt, bingósorsolásokat is rendeznek számukra.

Nem véletlen, hogy minden illegális bevándorló itt szeretné tölteni az idejét, hiszen a hírek szerint a cellák felszereltsége és színvonala már-már a szállodai szobákkal vetekszik.

A napokban azonban másfajta szolgáltatások verték ki a biztosítékot. Kiderült ugyanis, hogy a lakók négyfajta ebéd és vacsora közül választhatnak, naponta többször kapnak gyümölcsöt is. Hétfőnként megkapják a heti menüsort, amelyből ízlésük szerint választhatnak.

Az ételek közt olyan fogások szerepelnek, amelyeket sokszor még a TV-s sztárszakácsok is megirigyelhetnek: francia módra elkészített csirkefalatok, mentás bárányragu, keleties buggyantott haldarabok, hagymás marhahúsos pite, gulyás.

Matthew Elliott, az adófizetők szövetségének képviselője szerint megengedhetetlen, hogy ilyen luxusban éljenek az illegális bevándorlók az adófizetők pénzéből. Szerinte abszurd, hogy a bevándorlók -köztük sok bűnöző- szállodai szolgáltatásokat kapjanak a börtönben.

Az intézményt működtetői azzal védekeznek, hogy céljuk az illegális bevándorlók mielőbbi kitoloncolása a szigetországból.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29