3 °C Budapest

Facebook függőség: még a tanulmányi átlagot is rontja!

Pénzcentrum
2009. április 15. 15:00

Egy friss tanulmány eredményei szerint a Facebook használat bizony rontja a diákok tanulmányi eredményeit, mivel közel harmad annyi időt fordítanak tanulásra, mint azok, akik nem tagjai a közösségi oldalnak.

A mai fiatalok (és nem annyira fiatalok) legtöbbje már tagja valamilyen online közösségi hálónak, sokszor nem is egynek. Nem véletlen, hogy számos kutatáshoz szolgálnak témaként ezek a site-ok, legyen szó munkahelyi hatékonyságvizsgálatról, vagy az iskoláskorúak tanulmányi eredményeire gyakorolt hatások elemzéséről.

Az Ohio-i Egyetem egyik doktorandusa, Aryn Karpinski ez utóbbi összefüggésre talált választ, miközben azt kutatta, hogy milyen demográfiai különbségek figyelhetők meg a Facebook használói, és nem használói között.

Az eredmények szerint az oldalra rendszeresen fellépők kevesebb időt fordítanak tanulásra, és így tanulmányi eredményeik is rosszabbak, mint a Facebookot nem használó társaiké.

A 219 egyetemi hallgató vizsgálatával készült tanulmány szerint a használók egy teljes jeggyel rosszabb átlagot produkálnak, mint a nem használók, ami közvetlen összefüggésben áll a tanulásra fordított idővel, amely előbbiek esetében heti 1-5 órát, míg utóbbiaknál heti 11-15 órát jelent.

Az eredmények cáfolják a diákok azon korábbi kijelentéseit, miszerint a Facebook használat semmilyen hatással nincs tanulmányi eredményeikre, igaz a mintavétel meglehetősen kicsinek mondható, hiszen mindössze egy egyetem hallgatóit vizsgálja.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?