Facebook függőség: még a tanulmányi átlagot is rontja!

Pénzcentrum
2009. április 15. 15:00

Egy friss tanulmány eredményei szerint a Facebook használat bizony rontja a diákok tanulmányi eredményeit, mivel közel harmad annyi időt fordítanak tanulásra, mint azok, akik nem tagjai a közösségi oldalnak.

A mai fiatalok (és nem annyira fiatalok) legtöbbje már tagja valamilyen online közösségi hálónak, sokszor nem is egynek. Nem véletlen, hogy számos kutatáshoz szolgálnak témaként ezek a site-ok, legyen szó munkahelyi hatékonyságvizsgálatról, vagy az iskoláskorúak tanulmányi eredményeire gyakorolt hatások elemzéséről.

Az Ohio-i Egyetem egyik doktorandusa, Aryn Karpinski ez utóbbi összefüggésre talált választ, miközben azt kutatta, hogy milyen demográfiai különbségek figyelhetők meg a Facebook használói, és nem használói között.

Az eredmények szerint az oldalra rendszeresen fellépők kevesebb időt fordítanak tanulásra, és így tanulmányi eredményeik is rosszabbak, mint a Facebookot nem használó társaiké.

A 219 egyetemi hallgató vizsgálatával készült tanulmány szerint a használók egy teljes jeggyel rosszabb átlagot produkálnak, mint a nem használók, ami közvetlen összefüggésben áll a tanulásra fordított idővel, amely előbbiek esetében heti 1-5 órát, míg utóbbiaknál heti 11-15 órát jelent.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eredmények cáfolják a diákok azon korábbi kijelentéseit, miszerint a Facebook használat semmilyen hatással nincs tanulmányi eredményeikre, igaz a mintavétel meglehetősen kicsinek mondható, hiszen mindössze egy egyetem hallgatóit vizsgálja.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 28. szerda
Ákos, Bátor
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm