7 °C Budapest

Egyre kiszolgáltatottabbak vagyunk a szép új világban

2009. április 15. 11:30

Az Európai Bizottság határozottan kiállt az internefelhasználók adatainak határozottabb védelme mellett, mivel a technológiai fejlődés előrehaladtával ismét sebezhetővé vált a személyes információk megfelelő megóvása.

Viviane Reding, az EU információs társadalom és média ügyekért felelős biztosa szerint régóta húzódik az 1995-ös törvények megújítása, ezért legkésőbb év végéig fel kéne állnia az új szabálykeretnek. Az új szabályzás már rég esedékes a technológiai fejlődés tükrében.

Reding külön kiemelte az olyan közösségi site-okat, mint a MySpace és a Facebook, ahol a felhasználókat a profiljuk alapján bombázzák direkt, személyre szabott reklámokkal. Márpedig a biztos szerint legalább a kiskorúakat meg kéne kímélni a reklámoktól, a személyes adataikat pedig láthatatlanná tenni az internetes keresőmotorok számára.

A rádiójelekkel kommunikáló RFID-chipekkel kapcsolatban is problémák merültek fel. Ezek az árukra, kártyákra, bérletekre helyezhető mini chipek elvileg megkönnyítik a mindennapi életet, ugyanakkor a jelek lehalászásával feltérképezhetővé válnak az egyes fogyasztók szokásai, vagy - követve a bérlete által kiadott jeleket - a mindennapi útvonalai. Reding szerint ezeket a praktikákat csak akkor lehetne felhasználni, ha a tulajdonos előzőleg ahhoz hozzájárulását adta.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?