17 °C Budapest

Egyre kiszolgáltatottabbak vagyunk a szép új világban

2009. április 15. 11:30

Az Európai Bizottság határozottan kiállt az internefelhasználók adatainak határozottabb védelme mellett, mivel a technológiai fejlődés előrehaladtával ismét sebezhetővé vált a személyes információk megfelelő megóvása.

Viviane Reding, az EU információs társadalom és média ügyekért felelős biztosa szerint régóta húzódik az 1995-ös törvények megújítása, ezért legkésőbb év végéig fel kéne állnia az új szabálykeretnek. Az új szabályzás már rég esedékes a technológiai fejlődés tükrében.

Reding külön kiemelte az olyan közösségi site-okat, mint a MySpace és a Facebook, ahol a felhasználókat a profiljuk alapján bombázzák direkt, személyre szabott reklámokkal. Márpedig a biztos szerint legalább a kiskorúakat meg kéne kímélni a reklámoktól, a személyes adataikat pedig láthatatlanná tenni az internetes keresőmotorok számára.

A rádiójelekkel kommunikáló RFID-chipekkel kapcsolatban is problémák merültek fel. Ezek az árukra, kártyákra, bérletekre helyezhető mini chipek elvileg megkönnyítik a mindennapi életet, ugyanakkor a jelek lehalászásával feltérképezhetővé válnak az egyes fogyasztók szokásai, vagy - követve a bérlete által kiadott jeleket - a mindennapi útvonalai. Reding szerint ezeket a praktikákat csak akkor lehetne felhasználni, ha a tulajdonos előzőleg ahhoz hozzájárulását adta.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem