3 °C Budapest

Facebook: már nem csak a reklámokból csinál pénzt!

Pénzcentrum
2009. február 2. 14:00

A világgazdasági dekonjunktúra a közösségi oldalakat, így a Facebook-ot sem hagyta érintetlenül, hiszen a cégek reklámkiadásaikon, így az online hirdetéseken igyekeznek spórolni. Zuckerberg azonban most más bevételi forrást talált, amit a davosi csúcson be is mutatott a világ gazdasági vezetőinek.

Korábban a Facebook-ot már több kritika érte amiatt, hogy nem képes kiaknázni a több mint 150 millió regisztrált felhasználóban rejlő üzleti lehetőségeket, és mindössze a hirdetési felületek értékesítéséből húz hasznot.

A Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon (WEF) az alapító, Mark Zuckerberg (24) azonban egy új alkalmazásra hívta fel a vezetők figyelmét, mellyel a cégek értékes információhoz juthatnak az "átlagfogyasztóról".

A cégek számára meglehetősen nehéz adott célcsoportot hatékonyan elérni, azonban a Facebookon megtalálható adatok (nem, kor, családi állapot, érdeklődés, lakhely, iskolai végzettség, stb.) segítségével könnyedén elvégezhető számos marketingkutatás, méghozzá egy fókuszcsoportos beszélgetéshez képest jóval olcsóbban.

Ráadásul a kérdésekre rendkívül rövid idő alatt begyűjthetők a válaszok, amit Zuckerberg be is mutatott előadása során, ahol például olyan kérdéseket intézett célzottan palesztin, illetve izraeli regisztráltaknak, hogy ki hogyan vélekedik a békéről, amire percek alatt több ezer válasz érkezett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az új közvélemény-kutatási célra használható alkalmazást már most több cég megvásárolta a Facebook-tól, így egy fejvadászcég, a CareerBuilder, illetve az amerikai telekommunikációs vállalat, az AT&T.

Egy piackutató cég, az eMarketer legutóbb módosított előrejelzésén, ami a globális online hirdetési piacot illeti, szerintük idén 20 százalékkal is csökkenhet a cégek ilyen jellegű kiadása, ami a Facebook számára is jelentős bevételkiesést fog okozni. Ezt csak tetézi a Deloitte becslése, mely szerint még a kiadásai is nőni fognak a cégnek, ugyanis az adatok (képek, videók) tárolási költségei is nőnek idén.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?