8 °C Budapest

Ötlet a vállalkozóknak: regisztrálj közösségi oldalakra!

2009. március 17. 16:00

Az idei év nagy durranása a Twitter lehet a webkettes alkalmazások terén, annak ellenére, hogy a 140 karakteres üzenetek közzétételén kívül semmire nem alkalmas oldal továbbra is megosztja a netezőket, hogy akkor ez most oltári nagy hülyeség, vagy tényleg sokat rejtő kommunikációs csatorna.

A Twitter regisztrált felhasználóinak száma hatmillió körül alakul, és a legfrissebb adatok szerint nagyjából 55 millió felhasználó látogatja az oldalait havonta. A szolgálatást azonban nem csak lelkes magánemberek használják, akik feltétlenül tudatni szeretnék a világgal, mit is ebédeltek épp, hanem komoly vállalkozások is.

Az O2 brit mobilszolgáltató felmérést készített 500, húsz főnél kevesebb dolgozót foglalkoztató vállalkozás körében. Az eredmények alapján a cégek 17 százaléka használja a Twittert, ezek 28 százaléka pedig a legutóbbi négy hétben csatlakozott a hálózathoz. Ez alapján az O2 úgy becsli, hogy mintegy 700 ezer brit kis- és középvállalkozás publikál rendszeresen a Twitteren, ami enyhe túlzásnak tűnik a teljes, hatmilliós felhasználószámhoz képest. Különösen úgy, hogy egy másik felmérés szerint a britek körében tapasztalható robbanásszerű Twitter-mánia ellenére is csak az összes regisztrált user egytizede található a szigetországban, ami tehát magánemberekkel együtt sem több hatszázezernél.

Ennek ellenére a Twitter előnyeit nem lehet elvitatni. A kkv-k elsősorban termékek népszerűsítésére, széles körben való informálásra és például munkaerő-keresésre használják a szolgáltatást, mely akár mobileszközökön is elérhető. Az O2 becslése szerint egy Twitter-felhasználó vállalkozás akár 5 000 fontot is spórolhat marketing és hirdetési költségein, beleértve a munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó kiadásokat is. A költségcsökkentés a válaszadók 62 százalékánál szerepelt, mint motivációs ok a twitterezésre.


A válaszok tanúsága szerint a kisvállalkozások remek lehetőséget látnak a szolgáltatásban, amelyen keresztül széles körben oszthatják meg a céggel kapcsolatos legfrissebb információkat, ezzel is közelebb hozva a vásárlókat. A vállalatok háromnegyede használja termékeinek promotálására a Twittert, csaknem fele kapcsolattartásra az üzletfelekkel, míg egyharmaduk a konkurencia híreit is szemmel tartja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyelőre nem tudni, mekkora durranás lesz a Twitter Magyarországon, az viszont biztos, hogy egyelőre sokkal kevesebb felhasználója van, mint az összesen 175 millió regisztrációval rendelkező Facebooknak. Ez utóbbin a napokban érheti el a magyar felhasználók száma a százezret, így igazán érdemes lehet létrehozni egy profilt a cégnek és aktívan tartani a kapcsolatot a felhasználókkal. Semmibe nem kerül (na jó, időbe) és megéri. Mi rendeltünk már ezt-azt a Facebookon.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?