14 °C Budapest

Ötlet a vállalkozóknak: regisztrálj közösségi oldalakra!

2009. március 17. 16:00

Az idei év nagy durranása a Twitter lehet a webkettes alkalmazások terén, annak ellenére, hogy a 140 karakteres üzenetek közzétételén kívül semmire nem alkalmas oldal továbbra is megosztja a netezőket, hogy akkor ez most oltári nagy hülyeség, vagy tényleg sokat rejtő kommunikációs csatorna.

A Twitter regisztrált felhasználóinak száma hatmillió körül alakul, és a legfrissebb adatok szerint nagyjából 55 millió felhasználó látogatja az oldalait havonta. A szolgálatást azonban nem csak lelkes magánemberek használják, akik feltétlenül tudatni szeretnék a világgal, mit is ebédeltek épp, hanem komoly vállalkozások is.

Az O2 brit mobilszolgáltató felmérést készített 500, húsz főnél kevesebb dolgozót foglalkoztató vállalkozás körében. Az eredmények alapján a cégek 17 százaléka használja a Twittert, ezek 28 százaléka pedig a legutóbbi négy hétben csatlakozott a hálózathoz. Ez alapján az O2 úgy becsli, hogy mintegy 700 ezer brit kis- és középvállalkozás publikál rendszeresen a Twitteren, ami enyhe túlzásnak tűnik a teljes, hatmilliós felhasználószámhoz képest. Különösen úgy, hogy egy másik felmérés szerint a britek körében tapasztalható robbanásszerű Twitter-mánia ellenére is csak az összes regisztrált user egytizede található a szigetországban, ami tehát magánemberekkel együtt sem több hatszázezernél.

Ennek ellenére a Twitter előnyeit nem lehet elvitatni. A kkv-k elsősorban termékek népszerűsítésére, széles körben való informálásra és például munkaerő-keresésre használják a szolgáltatást, mely akár mobileszközökön is elérhető. Az O2 becslése szerint egy Twitter-felhasználó vállalkozás akár 5 000 fontot is spórolhat marketing és hirdetési költségein, beleértve a munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó kiadásokat is. A költségcsökkentés a válaszadók 62 százalékánál szerepelt, mint motivációs ok a twitterezésre.


A válaszok tanúsága szerint a kisvállalkozások remek lehetőséget látnak a szolgáltatásban, amelyen keresztül széles körben oszthatják meg a céggel kapcsolatos legfrissebb információkat, ezzel is közelebb hozva a vásárlókat. A vállalatok háromnegyede használja termékeinek promotálására a Twittert, csaknem fele kapcsolattartásra az üzletfelekkel, míg egyharmaduk a konkurencia híreit is szemmel tartja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egyelőre nem tudni, mekkora durranás lesz a Twitter Magyarországon, az viszont biztos, hogy egyelőre sokkal kevesebb felhasználója van, mint az összesen 175 millió regisztrációval rendelkező Facebooknak. Ez utóbbin a napokban érheti el a magyar felhasználók száma a százezret, így igazán érdemes lehet létrehozni egy profilt a cégnek és aktívan tartani a kapcsolatot a felhasználókkal. Semmibe nem kerül (na jó, időbe) és megéri. Mi rendeltünk már ezt-azt a Facebookon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem