13 °C Budapest

Mit mondj a főnöködnek, ha rajtakap?

Pénzcentrum
2009. április 2. 14:00

Rajtakapott a főnököd a munka közbeni Facebookoláson, YouTube nézegetésen? Ne izgulj, hivatkozz csak az alábbi kutatási eredményre!

Aki bizony számítógép, és internet közelében végzi a munkáját, szinte biztos, hogy fellép valamelyik közösségi oldalra, zenéket és videókat hallgat, illetve néz munka közben, vagy egyszerűen csak magánlevezéseket folytat ismerőseivel.

Persze igyekszünk mindezt suttyomban, a főnök háta mögött csinálni, nehogy kiderüljön, a napi 8 óra munkaidő jelentős részét nem épp "termeléssel" töltjük.

Egy nemrégiben napvilágot látott ausztrál felmérés azonban rácáfol a főnökök aggodalmára, ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy a munkaidő alatt, szórakozásból történő internetezés javítja a dolgozók hatékonyságát.

A Melbournei Egyetem tanulmánya szerint azok a dolgozók, akik magáncélból neteznek munkaidő alatt, átlagosan 9 százalékkal hatékonyabban dolgoznak társaiknál, ugyanis koncentráló képességük emelkedik ettől a tevékenységtől - adta hírül a Reuters.

Mindezt Brent Coker, a tanulmány szerzője azzal magyarázza, hogy az időnkénti, és rövid ideig tartó munkamegszakítás segít a kikapcsolásban, hogy azután visszatérve az adott feladathoz, nagyobb koncentrációra legyünk képesek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A felmérésben résztvevő mintegy 300 dolgozó közül egyébként 70 százalék vallotta be, hogy rendszeresen használja munka közben az internetet magáncélú szörfölgetésre, azon belül is leginkább különféle termékek keresésére, online hírportálok olvasgatására, online játékokra, YouTube-olásra.

Akadnak olyan cégek, ahol ezt megakadályozandó, több milliót költenek különféle szoftverekre, amelyek blokkolják az ilyen és ehhez hasonló oldalakat, hiszen a kieső munkaidő kieső bevételeket is jelent számukra.

Coker eredményei azonban ezt most cáfolni látszanak, igaz csak abban az esetben, ha valóban módjával, munkaidejük kevesebb mint 20 százalékában szörfölgetnek a dolgozók a neten.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm