Lemosott mindenkit a Facebook

2009. március 31. 18:00

Töretlenül nő a Facebook népszerűsége, már önmagában is több látogatót vonz, mint legnagyobb riválisai. Egyes számítások szerint napi egymillió új tag regisztrálja magát az oldalon.

A Facebook lassan minden korábbi csúcsot megdönt, amit csak egy közösségi site megdönthet. A legfrissebb felmérések szerint az oldal napi egymillió új tagot regisztrál, a nézettsége pedig idén januárban elérte a 276 millió egyéni látogatót. Ez a Myspace 124 milliójával szemben 123 százalékos különbséget jelent.

Pedig egy évvel ezelőtt még fej-fej mellett haladt a két oldal, ám a Facebook az egyedi fejlesztői platformjának köszönhetően messzire húzott. A felhasználók által is könnyedén készíthető kisalkalmazások ezrei ugyanis tömegével vonzzák a látogatókat, bár saját tapasztalatunk is azt mondatja velünk, hogy van, akiknek már elegük van az alkalmazások miatt az oldalon végigfutó hihetetlen mennyiségű értesítőtől.

A Facebook egyedi látogatóinak száma egyedül januárban 17 százalékkal nőtt, szemben a Myspace 2 százalékos csökkenésével. Ennek ellenére egyik cég sem képes komoly összegeket generálni cégszinten a népszerűségéből. Bár a két oldal összesen 115 milliárd oldalletöltést produkál havonta, ami oldalanként három reklámmal számolva 345 milliárd reklámmegjelenést jelentene, a recesszióban visszafogott reklámköltségeknek köszönhetően eddig nem sikerült robbanásszerű bevételi növekedést elérni egyik oldalnak sem.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?