Lemosott mindenkit a Facebook

2009. március 31. 18:00

Töretlenül nő a Facebook népszerűsége, már önmagában is több látogatót vonz, mint legnagyobb riválisai. Egyes számítások szerint napi egymillió új tag regisztrálja magát az oldalon.

A Facebook lassan minden korábbi csúcsot megdönt, amit csak egy közösségi site megdönthet. A legfrissebb felmérések szerint az oldal napi egymillió új tagot regisztrál, a nézettsége pedig idén januárban elérte a 276 millió egyéni látogatót. Ez a Myspace 124 milliójával szemben 123 százalékos különbséget jelent.

Pedig egy évvel ezelőtt még fej-fej mellett haladt a két oldal, ám a Facebook az egyedi fejlesztői platformjának köszönhetően messzire húzott. A felhasználók által is könnyedén készíthető kisalkalmazások ezrei ugyanis tömegével vonzzák a látogatókat, bár saját tapasztalatunk is azt mondatja velünk, hogy van, akiknek már elegük van az alkalmazások miatt az oldalon végigfutó hihetetlen mennyiségű értesítőtől.

A Facebook egyedi látogatóinak száma egyedül januárban 17 százalékkal nőtt, szemben a Myspace 2 százalékos csökkenésével. Ennek ellenére egyik cég sem képes komoly összegeket generálni cégszinten a népszerűségéből. Bár a két oldal összesen 115 milliárd oldalletöltést produkál havonta, ami oldalanként három reklámmal számolva 345 milliárd reklámmegjelenést jelentene, a recesszióban visszafogott reklámköltségeknek köszönhetően eddig nem sikerült robbanásszerű bevételi növekedést elérni egyik oldalnak sem.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem