Rászabadultak a nagymamák az internetre

2009. március 11. 16:00

Ne higgyünk a sztereotípiáknak: az idősek éppúgy vágynak az új élményekre, mint a fiatalok és semmilyen problémát nem jelent a többségüknek megtanulni az internet és a legújabb kütyük használatát. Sőt, vágynak is rájuk, hiszen új csatornákon kommunikálhatnak ismerősökkel, rokonokkal.

Felejtsük el a régi jól bevált sztereotípiát, hogy az öregek félnének a technológiai újdonságoktól. Bár biztos mindenkinek megvannak a maga példái nagymamákról, akik még a vezeték nélküli telefonnal, vagy a TV-távirányítójával sem boldogulnak, azért nem kell leírni egy teljes generációt.

A Facebook statisztikái szerint ugyanis a legtöbb új amerikai regisztráció az oldalukra az 55-65 éves hölgyek köréből kerül ki. Ebben a korcsoportban szeptember 30. és február 1. között 175 százalékkal nőtt az új regisztrációk száma, miközben a teljes amerikai hölgylakosságé mindössze 43 százalékkal nőtt.

De nem csak a Facebookra talált rá a nagymamák generációja. Egy széleskörű párhuzamos online kutatás keretében 50 év feletti nőket kérdeztek a technológiai szokásaikról. A 20 ezer válasz megdöbbentő képet festett le egy átalakulóban lévő generációról. A megkérdezettek 63 százaléka rendelkezik ugyanis valamilyen mp3-lejátszóval, 30 százalékuk pedig rendszeresen használja a Skype-ot. 28 százalékuk pedig digitális videókat is készít, melyeket aztán feltölt a netre.

Pedig második nekifutásra nem is olyan meglepő az eredmény. A középkorú, vagy annál idősebb nők már akkor is nagy fogyasztói voltak a kommunikációs technológiáknak, amikor még csak a telefon állt rendelkezésre az egész napos csevegésre. Az internet széleskörű elterjedésével csak kiszélesedtek a lehetőségeik: többféle információt (képeket, videókat) tudnak megosztani barátaikkal és rokonaikkal, így közelebb kerül hozzájuk a világ és ők is a világhoz. Sőt, már nem kell félni, hogy kitörik a lábukat, amíg egy téli jeges estén az ismerősökhöz tartanak, hiszen online bridzselhetnek egymás közt, miközben Skype-on tartják a kapcsolatot.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem