14 °C Budapest

Derült égből villámcsapás: Mesés gazdagságot ígérő program a neten

Pénzcentrum
2007. január 16. 05:30

Újabb adathalász programcsomag található a világhálón, melynek segítségével akár hozzáértés nélkül is megszerezhetők a gyanútlan szörfözők bizalmas, pénzre váltható adatai. A program neve "Universal Man-in-the-Middle Phising Kit", segítségével pedig játszva létrehozható a kiválasztott oldal másolata, kiküldhetők a csali levelek és megvalósítható minden, ami egy profi támadáshoz kell.

A programcsomag alapjaiban változtatja meg az eddigi játékszabályokat, hiszen olyan megtérüléssel kecsegtet, melyért már sok hozzá nem értő is szívesen belevág a veszélyes vállalkozásba. A toolkit előnye, hogy segítségével egyszerre akár több bankot is megtámadhat a pénzvadász, anélkül hogy programkódokban kellene dolgoznia.

A csalás menete egyszerű: ki kell választani a lemásolandó oldalt, megadni a hamis URL-t, mely real-time kommunikációt folytat majd a valódi oldallal és ki kell küldeni a csali mail-eket. Mindezt egy felhasználóbarát felületen tehetik meg az elkövetők, így minden nehézség ki lett küszöbölve.

Szakértők szerint aggályos, hogy a program célpontonként újra konfigurálható, így egyszeri megvételével számtalan támadást lehet elindítani. Összességében az ilyen segédprogramok megjelenése is oda vezet, hogy a közeljövőben az adathalász támadások megsokszorozódására lehet számítani, így fokozottan szem előtt kell tartani a korábban részletesen bemutatott védekezési alapelveket.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?