Címke: me too (20 cikk)

24.hu | 2018. november 21. 09:00

Itt a jelentés: rengeteg magyar nő életének része a munkahelyi erőszak

Átfogó jelentés készült a munkahelyeken tapasztalható nők elleni erőszakról, a 40 kérdésre összesen 651 nő válaszolt. Az eredményből megrázó képet rajzolódik ki a hazai munkahelyekről és a női munkavállalók mindennapjairól - számol be a 24.hu.

Pénzcentrum | 2012. május 21. 15:01

Megújult OTPdirekt szolgáltatás (x)

Személyre szabható felülettel, a kiadások és a bevételek tervezésére is alkalmas átutalási naptárral, chat-funkcióval és IP telefonhívással, a gyors ügyintézést segítő tranzakció-gyorsító gombokkal, illetve új grafikus tranzakció választó menüvel is kiegészült az április közepétől teljesen megújult OTPdirekt. A legnagyobb magyarországi hitelintézet azt várja, hogy ügyfelei az akár egy-két kattintással elérhető funkcióknak köszönhetően aktívabban használják a felületet bankügyeik intézésére.

Pénzcentrum | 2012. január 11. 17:03

Végtörlesztési hitelek: már csak az OTP és az FHB maradt

A nagyobb bankok közül már csak kettő, az OTP és az FHB fogad be végtörlesztési célú hitelkérelmeket, miután szerdán az Erste, hétfőn pedig a CIB Bank jelezte, nem nyújt több ilyen hitelt.

Pénzcentrum | 2011. november 28. 00:02

Időben meghozott döntések (x)

Egy mérnök házaspár alapította 1981-ben a Tatár Pékséget. Bár aktívan részt vesznek a cég életében, a 175 főt foglalkoztató, prosperáló vállalatot ma már inkább fiuk, Tatár Antal irányítja.

Pénzcentrum | 2011. november 13. 00:02

Novembertől jegyezhető a CIB Aranytartalék Tőkevédett Alap (x)

Válságos időszakokban, amikor sok minden bizonytalanná válik, felértékelődik az arany szerepe. Manapság szemtanúi lehetünk annak, hogy jól menő vállalkozások, sőt államok kerülnek csőd közelbe, az árfolyam-ingadozás beláthatatlan bizonytalanságot szül, így nem csoda, hogy akinek lehetősége van rá, az valami kézzel fogható, ősidők óta értékálló eszközbe szeretné fektetni a pénzét; például aranyba.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 12. 05:55

Világhírű magyar termék: te még nem ismered?

Teljesen felforgathatja a világot a Prezi, ez a magyar fejlesztésű új prezentációs program, mely nem lineáris megjelenítési módszerének köszönhetően máris neves támogatókat tudhat maga mellett. A fejlesztő cég egyik alapítójával, Halácsy Péterrel beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 12. 08:45

Változik az építményadó: választás vagy kényszer?

A legújabb hírek szerint 2009-től nem vethetnék ki az építmény- és telekadót a hasznos alapterület után az önkormányzatok. Az új adóalap csak az ingatlan számított értéke lehet, és kiszámításának módja a luxusadóéhoz fog hasonlítani.

Pénzcentrum | 2007. január 16. 05:30

Derült égből villámcsapás: Mesés gazdagságot ígérő program a neten

Újabb adathalász programcsomag található a világhálón, melynek segítségével akár hozzáértés nélkül is megszerezhetők a gyanútlan szörfözők bizalmas, pénzre váltható adatai. A program neve "Universal Man-in-the-Middle Phising Kit", segítségével pedig játszva létrehozható a kiválasztott oldal másolata, kiküldhetők a csali levelek és megvalósítható minden, ami egy profi támadáshoz kell.

Pénzcentrum | 2006. december 5. 09:00

Mikor küld behajtót az önkormányzat?

Egyre inkább számíthat bírósági végrehajtóra az, aki az önkormányzati adókat nem fizeti rendesen. Az évek óta halmozódó gépjárműadó-elmaradásoknál például a lefoglalás az egyik leghatásosabb gyógyír.

Pénzcentrum | 2006. március 23. 08:25

Sokan nem is tudják, hogy ingyen van!

A MasterCard Europe Közép-Kelet Európai régiójában évente készülő kutatásából kiderül, hogy Magyarországon egyre népszerűbb a bankkártyás fizetés. Míg 2004-ben a kártyabirtokosok csupán 52 százaléka használta kártyáját vásárlásra, a legfrissebb, 2005. novemberében felvett adatok már a kártyás vásárlás 62 százalékos népszerűségét mutatják. Jóllehet, továbbra is csupán a megkérdezettek 37 százaléka tudta biztosan, hogy a bankkártyás fizetés Magyarországon díjmentes.

Pénzcentrum | 2006. január 6. 16:37

Jótékonykodik a MasterCard

A MasterCard International, a 2006-os FIFA Világbajnokság hivatalos támogatója bejelentette, hogy minden, a harmadik jegyeladási szakaszban[1], a www.fifaworldcup.com honlapon igényelt és MasterCard bankkártyával fizetett VB jegy után 1 eurót az UNICEF (ENSZ Gyermekalap[2]) számára ajánl fel. A szervezők a jelenleg folyó jegyeladási szakaszban összesen 300,000 jegyet értékesítenek majd, a kártyatársaság várhatóan 200,000 eurót adományoz majd a szervezetnek.

Pénzcentrum | 2005. december 29. 12:01

A GVH sikerei számokban

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sikeresnek értékeli a 2005. évi munkáját, mely nagyszámú versenyhivatali eljárásban és a versenypártoló munka erősítésében jelent meg. A versenyfelügyeleti eljárások száma az előző évekhez hasonlóan alakult: 180 versenytanácsi határozattal lezárult eljárás volt.

Pénzcentrum | 2005. december 13. 15:39

Tovább szárnyal a SAS

A Gartner legújabb két elemzése Ázsia csendes-óceáni térségében, illetve az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) vizsgálta az üzleti intelligencia piacait a vállalatok licenceladásból származó árbevételei alapján. A SAS a felmérések szerint az előbbi térségben a BI-piac 17,5%-os részarányát, az EMEA-régióban pedig 17,4%-kát tudhatja magáénak.