Ne légy csalás áldozata! - Amit nem árt tudnod...

Pénzcentrum
2006. április 6. 05:55

Világszerte egyre többen intézik bankügyeiket az interneten, mely természetes módon maga után vonja a különböző csalások elterjedését. A Wells Fargo bank a napokban elismerte, hogy számos ügyfele esett adathalászok áldozatául, melynek kapcsán nem árt áttekinteni, mi is ezen módszer lényege és hogyan védekezhetünk ellene!

Az adathalászat gyakorlatilag azt jelenti, hogy a bank ügyfelei olyan e-mailt kapnak, melyet látszólag a bank küldött és adataik megadására szólítják fel őket. Általában ösztönzőként szerepel a levélben, hogy az adatszolgáltatás elmulasztása a számla zárolását vonhatja maga után.
Fontos tudni, hogy az e-mailben található linkre nem tanácsos rákattintani, hiszen az ott feljövő maszk felület az adathalászokhoz juttathatja az adatainkat.
A teendő tehát: hívjuk fel a bankot (na az e-mailben megadott, hanem a hivatalos honlapon található számon!) és kérdezzünk rá, hogy küldtek-e részünkre ilyen levelet. Az esetek túlnyomó többségében „nem” lesz a válasz.
Az idézett esetben a Wells Fargo is elismerte, hogy a kérdéses e-mailt adathalászatra használják, a bank ügyféladatbázisa viszont nem sérült, a leveleket random-szerűen küldözgetik mindenkinek.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07