34 °C Budapest

Ne légy csalás áldozata! - Amit nem árt tudnod...

Pénzcentrum
2006. április 6. 05:55

Világszerte egyre többen intézik bankügyeiket az interneten, mely természetes módon maga után vonja a különböző csalások elterjedését. A Wells Fargo bank a napokban elismerte, hogy számos ügyfele esett adathalászok áldozatául, melynek kapcsán nem árt áttekinteni, mi is ezen módszer lényege és hogyan védekezhetünk ellene!

Az adathalászat gyakorlatilag azt jelenti, hogy a bank ügyfelei olyan e-mailt kapnak, melyet látszólag a bank küldött és adataik megadására szólítják fel őket. Általában ösztönzőként szerepel a levélben, hogy az adatszolgáltatás elmulasztása a számla zárolását vonhatja maga után.
Fontos tudni, hogy az e-mailben található linkre nem tanácsos rákattintani, hiszen az ott feljövő maszk felület az adathalászokhoz juttathatja az adatainkat.
A teendő tehát: hívjuk fel a bankot (na az e-mailben megadott, hanem a hivatalos honlapon található számon!) és kérdezzünk rá, hogy küldtek-e részünkre ilyen levelet. Az esetek túlnyomó többségében „nem” lesz a válasz.
Az idézett esetben a Wells Fargo is elismerte, hogy a kérdéses e-mailt adathalászatra használják, a bank ügyféladatbázisa viszont nem sérült, a leveleket random-szerűen küldözgetik mindenkinek.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52