2 °C Budapest

Banki csalások: megvan az első gyanúsított!

Pénzcentrum
2006. december 20. 08:30

Már van egy gyanúsítottja a hazai adathalász támadásoknak, melyek ügyében két embert tanúként hallgattak meg a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztályának munkatársai. A közeljövőben további személyek meggyanúsítása várható - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy mintegy 200 óvatlan banki ügyfél közölte adatait hamis oldalakon, az adathalászok pedig ezt követően emeltek le néhány százezer forintot a sértettek számlájáról. A pénzt olyan személyek számláira utalták át, akik az adott banknál vezették számlájukat és akikre angol nyelvű álláshirdetés útján bukkantak.

A tranzakció így 1-2 órán belül lebonyolódott, ezt követően pedig a Western Union rendszerén keresztül negyed óra alatt oroszországi címekre ért a pénzt.

Egyelőre 3 sértettről lehet tudni, akik közül 2 esetében sikerült megakadályozni az átutalást, egy személyt pedig mintegy 200 ezer Ft-os anyagi kár ért. Könnyen elképzelhető persze, hogy jelentkeznek még újabb károsultak.

A 37 éves szerb gyanúsított férfi Magyarországon él, ő hajtotta végre a pénz átutalását, vele szemben tehát pénzmosás miatt járnak el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18