Adathalászat: már a lakat sem véd meg!

Pénzcentrum
2006. december 13. 09:30

A közelmúltban hazánkban is elterjedő adathalászat elleni receptek között említettük többször, hogy a bizalmas adataink megadása előtt mindig nézzük meg, a webhely URL-e https:// előtaggal kezdődik-e és az állapotsoron megjelenik-e a zárt lakat. Emellett természetesen fontos, hogy a böngésző figyelmeztető ablakok nélkül nyissa meg az oldalt, mindez azonban úgy tűnik, mégsem elég!

Idén februárban már olyan adathalász oldalt is találtak, mely rendelkezett SSL-tanúsítvánnyal, a lakat látványa tehát önmagában nem elég megnyugtató. Nem árt rákattintani a lakatikonra és meggyőződni arról, hogy a webszerver számára kibocsátott tanúsítványt általunk ismert, valós hitelesítés-szolgáltató adta-e ki, milyen célból bocsátották ki, és a tanúsítványba foglalt tulajdonos megegyezik-e az éppen látogatott webhely vélt üzemeltetőjével - írja a Napi.

A csalók elleni küzdelemben az igazi megoldást a NetLock Kft. vezetője szerint az SSL-technológia egy fejlettebb változata, a kliensautentikációs SSL jelentené, mely hazánkban még nem túl elterjedt. E technológia használatával az ügyfelek felhasználónév és jelszó nélkül, csupán tanúsítványukkal is bejelentkezhetnek a szolgáltatók oldalaira, így a csalók nem férhetnek hozzá személyes adataikhoz.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?