Adathalászat: már a lakat sem véd meg!

Pénzcentrum
2006. december 13. 09:30

A közelmúltban hazánkban is elterjedő adathalászat elleni receptek között említettük többször, hogy a bizalmas adataink megadása előtt mindig nézzük meg, a webhely URL-e https:// előtaggal kezdődik-e és az állapotsoron megjelenik-e a zárt lakat. Emellett természetesen fontos, hogy a böngésző figyelmeztető ablakok nélkül nyissa meg az oldalt, mindez azonban úgy tűnik, mégsem elég!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Idén februárban már olyan adathalász oldalt is találtak, mely rendelkezett SSL-tanúsítvánnyal, a lakat látványa tehát önmagában nem elég megnyugtató. Nem árt rákattintani a lakatikonra és meggyőződni arról, hogy a webszerver számára kibocsátott tanúsítványt általunk ismert, valós hitelesítés-szolgáltató adta-e ki, milyen célból bocsátották ki, és a tanúsítványba foglalt tulajdonos megegyezik-e az éppen látogatott webhely vélt üzemeltetőjével - írja a Napi.

A csalók elleni küzdelemben az igazi megoldást a NetLock Kft. vezetője szerint az SSL-technológia egy fejlettebb változata, a kliensautentikációs SSL jelentené, mely hazánkban még nem túl elterjedt. E technológia használatával az ügyfelek felhasználónév és jelszó nélkül, csupán tanúsítványukkal is bejelentkezhetnek a szolgáltatók oldalaira, így a csalók nem férhetnek hozzá személyes adataikhoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?