Adathalászat: már a lakat sem véd meg!

Pénzcentrum
2006. december 13. 09:30

A közelmúltban hazánkban is elterjedő adathalászat elleni receptek között említettük többször, hogy a bizalmas adataink megadása előtt mindig nézzük meg, a webhely URL-e https:// előtaggal kezdődik-e és az állapotsoron megjelenik-e a zárt lakat. Emellett természetesen fontos, hogy a böngésző figyelmeztető ablakok nélkül nyissa meg az oldalt, mindez azonban úgy tűnik, mégsem elég!

Idén februárban már olyan adathalász oldalt is találtak, mely rendelkezett SSL-tanúsítvánnyal, a lakat látványa tehát önmagában nem elég megnyugtató. Nem árt rákattintani a lakatikonra és meggyőződni arról, hogy a webszerver számára kibocsátott tanúsítványt általunk ismert, valós hitelesítés-szolgáltató adta-e ki, milyen célból bocsátották ki, és a tanúsítványba foglalt tulajdonos megegyezik-e az éppen látogatott webhely vélt üzemeltetőjével - írja a Napi.

A csalók elleni küzdelemben az igazi megoldást a NetLock Kft. vezetője szerint az SSL-technológia egy fejlettebb változata, a kliensautentikációs SSL jelentené, mely hazánkban még nem túl elterjedt. E technológia használatával az ügyfelek felhasználónév és jelszó nélkül, csupán tanúsítványukkal is bejelentkezhetnek a szolgáltatók oldalaira, így a csalók nem férhetnek hozzá személyes adataikhoz.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem