2 °C Budapest

Védekezz! - ügyelj a számítógépedre

Pénzcentrum
2007. január 10. 16:00

Ma már Magyarországon is valós a veszélye annak, hogy illetéktelenek jutnak hozzá adatainkhoz, feltörik számítógépünket, s visszaélnek azzal. Hazánkban is egyre emelkedik az úgynevezett zombi-gépek száma, s egyre magasabb a biztonsági kockázat - elég, ha csak az elmúlt év gyakori adathalász akcióira gondolunk.

Néhány egyszerű óvintézkedéssel megnehezíthetjük a csalók dolgát, s egy csapásra magunknak is nyugodtabb éjszakákat szerezhetünk. Brian Grayek, a CA (Computer Associates) fenyegetési üzletág alelnöke néhány javaslatát érdemes megfogadni.

Csak olyan számítógépről látogassunk videomegosztó oldalakat, és nézzünk ezeken videókat, amely rendelkezik tűzfallal és antivírus programmal. Ugyanez vonatkozik a játékosok körében rendkívül népszerű olyan több játékost összekapcsoló virtuális játékokra, mint a Warcraft. Használjunk megfelelő tűzfal és vírusírtó program kombinációt, különösen akkor, ha a gépünket sokszor "lógva" hagyjuk az interneten.

Legyünk biztosak abban, hogy a vírusírtó programunk a lehető legfrisebb. A lejárt definíciós fájl az egyik legfőbb oka annak, hogy egy számítógép megfertőződik. A spam, és az adathalász levelek még mindig a legnagyobb problémát jelentik. Ne nyissunk meg ismeretlen leveleket, és főleg ne kattintsunk a benne lévő linkre! Sose osszunk meg személyes információkat az interneten keresztül. A közösségi oldalakok, mint amilyen az iwiw, ne adjuk ki telefonszámunkat, címünket, vagy születési dátumunkat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?