Védekezz! - ügyelj a számítógépedre

Pénzcentrum
2007. január 10. 16:00

Ma már Magyarországon is valós a veszélye annak, hogy illetéktelenek jutnak hozzá adatainkhoz, feltörik számítógépünket, s visszaélnek azzal. Hazánkban is egyre emelkedik az úgynevezett zombi-gépek száma, s egyre magasabb a biztonsági kockázat - elég, ha csak az elmúlt év gyakori adathalász akcióira gondolunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Néhány egyszerű óvintézkedéssel megnehezíthetjük a csalók dolgát, s egy csapásra magunknak is nyugodtabb éjszakákat szerezhetünk. Brian Grayek, a CA (Computer Associates) fenyegetési üzletág alelnöke néhány javaslatát érdemes megfogadni.

Csak olyan számítógépről látogassunk videomegosztó oldalakat, és nézzünk ezeken videókat, amely rendelkezik tűzfallal és antivírus programmal. Ugyanez vonatkozik a játékosok körében rendkívül népszerű olyan több játékost összekapcsoló virtuális játékokra, mint a Warcraft. Használjunk megfelelő tűzfal és vírusírtó program kombinációt, különösen akkor, ha a gépünket sokszor "lógva" hagyjuk az interneten.

Legyünk biztosak abban, hogy a vírusírtó programunk a lehető legfrisebb. A lejárt definíciós fájl az egyik legfőbb oka annak, hogy egy számítógép megfertőződik. A spam, és az adathalász levelek még mindig a legnagyobb problémát jelentik. Ne nyissunk meg ismeretlen leveleket, és főleg ne kattintsunk a benne lévő linkre! Sose osszunk meg személyes információkat az interneten keresztül. A közösségi oldalakok, mint amilyen az iwiw, ne adjuk ki telefonszámunkat, címünket, vagy születési dátumunkat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06