8 °C Budapest

Indul a roham: tízezrekbe fájhat, de van, ahol ingyen várják a családokat

2018. január 6. 07:02

Szokatlanul meleg van ahhoz képest, hogy ez január első hétvégéje. A természetes tavainkon még nem is lehet korcsolyázni, pedig tavaly ilyenkor már kedvükre csúszkálhattak a téli sport szerelmesei. Egyelőre maradnak tehát a műjégpályák, viszont a jó hír, hogy sok helyen ingyen korizhat a család.

Tavaly január elején már lehetett korcsolyázni a Balaton jegén. Ezen a hétvégén azonban nem érdemes kocsiba pattanni és leutazni a magyar tengerhez, ugyanis egyelőre nem kedvez az időjárás a téli sport szerelmeseinek. Ma bizonyos helyeken akár 15-16 fok is lehet, szinte tavasz van, ezért érdemes viszont kikecmeregni a lakásból és felkerekedni a családdal. A kirándulás, séta mellett jó program lehet a korcsolyázás is, sok műjégpálya üzemel ugyanis országszerte, több helyen pedig belépőjegyet sem kell fizetni.

Itt korizhatunk ingyen

Az interneten keresgélve rengeteg műjégpályát találhatunk. A fővárosban is sok helyen üzemeltetnek pályát, és sok helyen fizetni sem kell a használatáért. Költséggel csak akkor kell számolni, ha nincs mindenkinek korcsolyája, akkor ugyanis bérelni kell, ha pedig van, előfordulhat, hogy a meglévőt meg kell élezni, de ennek költsége is elenyésző: 1000 forint körüli összeggel érdemes kalkulálni.

A Bálnánál működő pálya használata mindenkinek ingyenes, és ha valakinek nincs korcsolyája, bérelhet egy párat 1000 forintért. Kőbányára is bárki mehet, aki csúszkálni szeretne, a Polgármesteri Hivatal mellett, a volt bölcsőde udvarán és az Újhegyi uszoda és Strandfürdő udvarán is üzemel jégpálya, ami ingyen látogatható. A koribérlés mind a két helyszínen 500 forint óránként. Zuglóban szintén bárki ingyen korizhat, a Bosnyák téren, délután 4 és este 7 között.

A kerületiek jól járnak

Jó hír azoknak, akik Óbudán laknak, hogy a Fő téren, illetve a Csobánka téri jégpályán a kerület lakosai ingyen csúszkálhatnak. A korcsolyabérlet sem túl drága, a felnőtteknek 600, a gyerekeknek pedig 200 forintba kerül.

Újpesten, a Városháza mellett is van egy pálya, amit az újpestiek ingyen használhatnak minden nap délután 3 órától este 7-ig. Ha valakinek nincs korcsolyája, 800 forintért kölcsönözhet egyet.

A VI. kerületieknek is örülhetnek, a Hunyadi téren a terézvárosiak (lakcímkártya felmutatásával, vagy a kerületben lévő intézmények tanulói diákigazolványuk, vagy az intézmény vezetője által kiállított igazolásuk felmutatásával) reggel 8 és este 8 között.

A Józsefvárosban, a Horváth Mihály téren a kerületiek ingyen élvezhetik a jeget, a más kerületből érkezőknek pedig 140 centiméter alatt 400, a fölött 600 forint a belépődíj.

2000-ből kijön egy családi csúszkálás

A fővárosban élőknek igazán nincs okuk panaszra, nagyon sok pálya van, ahol csupán néhány száz forintos belépőt kell fizetni.Sok helyen van bérlet is, így még jobban járhat a család, hiszen a legtöbb helyen január végéig, február elejéig várják a téli sport szerelmeseit.

A Művészetek Palotájánál lévő jégpályát 500 forintért lehet használni, a jégpálya melletti zárt büfében pedig igazi téli ínyencségekkel, például forralt borral, forró csokival és fűszeres almaitallal várják a vendégeket. A IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnokában 300 forint a belépődíj és a bérlés is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Marczibányi Téri Sportcentrumban este 6 után olcsóbb a program, a felnőtteknek 1200, a gyerekeknek 1000 forintot kell fizetni.  A BudaiMűjégpályán szintén van kedvezményes jegy az esti órákban, olyankor csak 1000 forintot kell fizetni a belépésért, a gyerekeknek pedig 800-at. A Vasas Jégcentrumban kedden és szerdán 1000, péntektől vasárnapig 1500 forint a belépő, és különböző családi jegyek vannak: 1 felnőtt és 1 gyerek például 1400, 1 felnőtt 2 gyerekkel 1700 forintért léphet a jégre kedden és szerdán, hétvégén pedig eaz egy felnőtt - egy gyerek kombináció 2200, két gyerekkel pedig 2600 forintba kerül.

A Városligeti Műjégpálya a város szívében várja a siklani vágyókat, és itt is váltani lehet diákbérletet, 13 alaklomért 12 ezer, a felnőtteknek pedig 18 ezer forintot kell fizetniük.  Az Árpád híd pesti hídfőjénél, az Agora Budapest építkezés mellett is üzemel egy pálya, az Agora, amely hétköznapokon délután 2 és este 8, hétvégén 10 és este 8 között van nyitva. A Soproni úton, a BHG Jégpálya is jó választás lehet, a 10 alkalmas felnőtt bérlet 9000, a 10 alkalmas gyerek 6000 forint.

Vidéken is várnak a pályák

Szeged, Miskolc, Debrecen, Gyöngyös, Eger, Székesfehérvár,  Pécs, és még folytathatnánk a sort - nagyobb vidéki városokban üzemel legalább egy műjégpálya.

Egerben egyébként inkább hétköznap érdemes elmenni, ha valaki esetleg szabadságon lesz, ugyanis minden iskolai tanítási napon reggel 8 és 14 óra között az egri lacímmel rendelkezők részére ingyenes a korcsolyázás. Hétvégén viszont fizetnünk kell: 6 éves kor alatt 400 forint, a diákoknak, nyugdíjasoknak 650, a felnőtteknek 850 forintot kell fizetni. A korcsolya kölcsönzés 600, az élezés pedig 800 forint.

Hévízen a szokásos helyen, a Széchenyi utca elején, a termelői piac szomszédságában van jégpálya, a belépő 500 forint. A soproniaknak sincs okuk panaszra, a fenőttek 800, a diákok, nyugdíjasok 600 forintért csúszkálhatnak, és van 1800 forintért családi jegy is. Gyöngyösön szombaton és vasárnap délelőtt 700, délután 13 és 16.30 között 800, délután 5 és este 9 között pedig 1100 forint a belépő,a  kölcsönzésért pedig 700 forintot kell fizetni. Kecskeméten a Főtéri Jégpályán 800 forint a napijegy, korcsolyabérlés alkalmanként 500 forint.

Érdemes tehát rákeresni az interneten, ha korcsolyázni támadna kedvünk, illetve némi segítséget nyújthat a sielok.hu weboldal is, ha kimozdulnánk a családdal a hétvégén.  Egészen biztosan találunk ugyanis olyan helyet a közelben, ahol fejenként pár száz forintért élvezhetjük a korcsolyázás adta örömöket.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem