27 °C Budapest

Címke: sas józsef (20 cikk)

MTI | 2020. október 16. 19:33

A bérek kifizetéséért tüntettek a Dunaferr szakszervezetei: a cég veszteséges, de erről nem a dolgozók tehetnek

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet azért rendezett demonstrációt, mert a cég vezetése augusztus 14-én egyoldalúan felmondta a társaságcsoport kollektív szerződését és azóta sem tárgyalt az aláírásra jogosult szakszervezetekkel, illetve az októberi bért - a Munka Törvénykönyvét megsértve - nem fizették ki egy összegben határidőig, mostanáig csak egy részét kapták meg a munkavállalók.

Forrás Dávid | 2018. július 25. 05:35

Így vált elitiskolává Pest első gimnáziuma: 301 éve megy az oktatás

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található a budapesti Piarista Gimnázium, melyet 1717-ben alapítottak, ez volt Pest város első gimnáziuma. Bár a rend első iskoláit azért hozták létre, hogy a kevésbé tehetős sorból származó, az oktatásért fizetni képtelen diákok is tanulhassanak, a budapesti gimnázium időközben elitiskolává vált, nem kis részben azért, mert a szocializmus alatt az értelmiségi képzés jutott nekik osztályrészül. Interjú Horváth Bálinttal, a budapesti Piarista Gimnázium igazgatójával.

Pénzcentrum | 2013. március 5. 14:02

Engedett a kormány az ügynöklobbinak: itt a törvénymódosítás

A biztosítási ügynöki tevékenységet végző vállalkozások is bejelentkezhetnek a jövőben a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) hatálya alá - derül ki a legújabb adótörvény-csomagból, amelyet még Matolcsy György ex nemzetgazdasági miniszter nyújtott be az Országgyűlésnek, mielőtt átült a jegybankelnöki székbe. Belekerül a törvénycsomagba az az ígéret is, hogy a kisvállalati adót egész évben választhassák az 500 millió forint mérlegfőösszeg alatti cégek.

Pénzcentrum | 2013. február 1. 12:16

EVA: korai volt még temetni az egyszerűsített vállalkozói adót

A szakértői várakozásokkal szemben egyelőre nem vérzett el az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) az újfajta kisvállalati adók bevezetésével. Az adóhatóságtól és a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott információk szerint még mindig nagyjából 56 ezer vállalkozás véli úgy, hogy az eva a legmegfelelőbb adózási forma számára.