16 °C Budapest
Beautiful Greek island with a quiet lagoon with turquoise water

Újraírja a turizmust a kánikula: már a magyarok is hanyagolják ezeket az úticélokat?

2022. augusztus 8. 11:44

Mindenfelől hallhatjuk azokat a híreket, hogy Angliában és Franciaországban is hőségrekordok dőlnek meg napról napra, miközben Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban és Olaszországban is erőtüzek tombolnak. Ezek pedig évről évre gyakoribbá fognak válni, így az időjárás újraírja a nyaralási terveinket, és szokásainkat a régióban. A Világgazdaság annak járt utána, hogy ezek a hőhullámok hogyan változtatják meg az idegenforgalmi szokásokat.

Idén nyáron, miután több mint két éven keresztül kénytelenek voltunk halogatni a nyaralásunkat a járvány miatt. A turisták pedig megrohamozták a mediterrán úticélokat és az időjárási viszontagságok ellenére sem hajlandóak lemondani az utat.

Ennek ellenére a szakértők szerint egyre gyakoribb lesz, hogy a magas hőmérséklet miatt módosítják a terveiket: akár úticélt cserélnek, akár a napirendjüket módosítják, akár egy-két hónappal előbb vagy később indulnak el. Ezzel azonban csínján kell bánni, mert bár sokszor van lehetőség az utolsó pillanatos cserére, de nem mindegyik utasbiztosítás fedezi a hőhullám miatti lemondásokat.

A megoldás az lehet, hogy ha olyan biztosítást kötünk, ahol van egy olyan opció, hogy bármilyen okból lemondhatjuk az utunkat, de ez az opció jellemzően 40 százalékkal drágább és csupán az utazás költségének maximum a 75 százalékát téríti vissza. A szakértők szerint a legegyszerűbb, ha olyan helyet választunk célnak, ahol már hozzá vannak szokva a hőséghez és kialakult egy életstílus, ami nekünk is segíthet elviselni a forróságot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?