17 °C Budapest
Beautiful Greek island with a quiet lagoon with turquoise water

Újraírja a turizmust a kánikula: már a magyarok is hanyagolják ezeket az úticélokat?

2022. augusztus 8. 11:44

Mindenfelől hallhatjuk azokat a híreket, hogy Angliában és Franciaországban is hőségrekordok dőlnek meg napról napra, miközben Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban és Olaszországban is erőtüzek tombolnak. Ezek pedig évről évre gyakoribbá fognak válni, így az időjárás újraírja a nyaralási terveinket, és szokásainkat a régióban. A Világgazdaság annak járt utána, hogy ezek a hőhullámok hogyan változtatják meg az idegenforgalmi szokásokat.

Idén nyáron, miután több mint két éven keresztül kénytelenek voltunk halogatni a nyaralásunkat a járvány miatt. A turisták pedig megrohamozták a mediterrán úticélokat és az időjárási viszontagságok ellenére sem hajlandóak lemondani az utat.

Ennek ellenére a szakértők szerint egyre gyakoribb lesz, hogy a magas hőmérséklet miatt módosítják a terveiket: akár úticélt cserélnek, akár a napirendjüket módosítják, akár egy-két hónappal előbb vagy később indulnak el. Ezzel azonban csínján kell bánni, mert bár sokszor van lehetőség az utolsó pillanatos cserére, de nem mindegyik utasbiztosítás fedezi a hőhullám miatti lemondásokat.

A megoldás az lehet, hogy ha olyan biztosítást kötünk, ahol van egy olyan opció, hogy bármilyen okból lemondhatjuk az utunkat, de ez az opció jellemzően 40 százalékkal drágább és csupán az utazás költségének maximum a 75 százalékát téríti vissza. A szakértők szerint a legegyszerűbb, ha olyan helyet választunk célnak, ahol már hozzá vannak szokva a hőséghez és kialakult egy életstílus, ami nekünk is segíthet elviselni a forróságot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem