30 °C Budapest
Nem gondolnád: innen jön a legtöbb turista Magyarországra

Nem gondolnád: innen jön a legtöbb turista Magyarországra

2019. július 3. 09:00

Németországból érkezik a legtöbb turista Magyarországra - derült ki az Eurostat adataiból. Nem kevés pénzt hagynak itt, átlagosan napi 24 ezer forintot költenek el a német turisták. Ami a magyarokat illeti: meglepő, de nem Horvátország a legkedveltebb úticél.


Kiderült, hogy hová utaznak az egyes EU-tagállamok állampolgárai a legszívesebben: országokra lebontva lehet megnézni, honnan érkezik a legtöbb turista, és hova utaznak az egyes országok lakói. Ami az EU egészét illeti: az Eurostat adataiból, amelyeket a hvg.hu szemlézett kiderült, hogy az uniós polgárok 84,3 százaléka Európán belül nyaralt, a három legkedveltebb EU-n kívüli úticél az Egyesült Államok, Törökország és Thaiföld.

Magyarországon a turisták 53 százaléka magyar, 47 százalék külföldi: az összes vendég 6,6 százaléka német, csak feleennyi brit. A listán a harmadikok a csehek.

Kiderült, a legtöbb pénzt is a németek hagyják itt, átlagosan naponta 74 eurót (majdnem 24 ezer forintot).

A magyarok legkedveltebb úticélja - nem nyáron, hanem egész évben - Németország, a magyar turisták 6,9 százaléka ment oda. A listán a második Ausztria, és meglepetésre csak a harmadik lett a magyarok kedvenc nyaralóhelye, Horvátország.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?