Nem gondolnád: innen jön a legtöbb turista Magyarországra

Nem gondolnád: innen jön a legtöbb turista Magyarországra

2019. július 3. 09:00

Németországból érkezik a legtöbb turista Magyarországra - derült ki az Eurostat adataiból. Nem kevés pénzt hagynak itt, átlagosan napi 24 ezer forintot költenek el a német turisták. Ami a magyarokat illeti: meglepő, de nem Horvátország a legkedveltebb úticél.


Kiderült, hogy hová utaznak az egyes EU-tagállamok állampolgárai a legszívesebben: országokra lebontva lehet megnézni, honnan érkezik a legtöbb turista, és hova utaznak az egyes országok lakói. Ami az EU egészét illeti: az Eurostat adataiból, amelyeket a hvg.hu szemlézett kiderült, hogy az uniós polgárok 84,3 százaléka Európán belül nyaralt, a három legkedveltebb EU-n kívüli úticél az Egyesült Államok, Törökország és Thaiföld.

Magyarországon a turisták 53 százaléka magyar, 47 százalék külföldi: az összes vendég 6,6 százaléka német, csak feleennyi brit. A listán a harmadikok a csehek.

Kiderült, a legtöbb pénzt is a németek hagyják itt, átlagosan naponta 74 eurót (majdnem 24 ezer forintot).

A magyarok legkedveltebb úticélja - nem nyáron, hanem egész évben - Németország, a magyar turisták 6,9 százaléka ment oda. A listán a második Ausztria, és meglepetésre csak a harmadik lett a magyarok kedvenc nyaralóhelye, Horvátország.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20