14 °C Budapest

Letarolta a vihar Magyarországot: képeken a pusztítás

2018. szeptember 1. 23:20

Óriási vihar rohanta le az országot - főként a nyugati megyékben volt komoly a pusztítás. Mutatjuk a legdurvább képeket. Friss időjárás jelentés ITT!

Mint arról korábban beszámoltunk, elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások és heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati megyéire vasárnap este. Az országon átvonuló vihar a főváros mellett több megyében okozott eddig károkat, a tűzoltókat egyebek mellett kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás okozta tűz miatt riasztották - közölte honlapján vasárnap este a katasztrófavédelem.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint az első fokú riasztást az ország nyugati megyéire adták ki néhány Vas és Zala megyei járás kivételével, a részletes térkép a met.hu oldalon érhető el. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső és jégeső eshet, valamint erős szél fújhat.

A katasztrófavédelem összegzése szerint a vihar miatt eddig a fővárosban a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt, a XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. Az Andrássy úton is kidőlt fa okoz forgalmi akadályt.

Győr-Moson-Sopron megyében Ágfalvára egy villanyoszlopra dőlt fa miatt kérték a soproni hivatásos tűzoltók segítségét. Jánossomorja és Hegyeshalom több utcájában a vízeltávolítás céljából riasztották a város önkéntes tűzoltóit. 

Fejér megyében Baracskán egy oktatási intézmény tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Etyeken egy fába csapott a villám és tűz keletkezett a törzsében. Polgárdiban a főútra dőlt egy nagyobb méretű faág, amely akadályozza a forgalmat. 

Somogy megyében Böhönyén is a letört faágak okoznak gondot. Kaposfőn a Petőfi Sándor utcában egy tíz méter hosszú fa kidöntött egy távközlési oszlopot. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Veszprém megye több településére is riasztották a tűzoltókat. Ajkán a Szent István úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. Veszprémben autóra dőlt egy fa.

Nézzük, milyen képek és videók árasztották el a közösségi oldalakat:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,



 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm