15 °C Budapest

TOP 10: ezek a világ legélhetőbb városai 2016-ban

2016. február 27. 15:00

Továbbra is Bécs vezeti a Mercer legújabb listáját, amiben a világ városainak életszínvonalát vizsgálták. Összességében európai városok kerültek előre a ranglistán, Budapest azonban csak a 77. helyet tudta megszerezni. De vajon mely városok kerültek be a TOP 10-be a 230 várost felvonultató listán?

Nemrég hozták nyilvánosságra a világ városainak életszínvonalát vizsgáló felmérést, amelyben többek között olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a város közlekedése, az oktatási, kulturális és egészségügyi szolgáltatásai, a közbiztonság, valamint a környezetvédelmi helyzet.

Az európai nagyvárosok összességében jól szerepeltek, az első 10 helyezettből ugyanis hét város is európai. A világ legélhetőbb városa címet Bécs nyerte el, Budapest a 230 várost tartalmazó listán a 77. helyet szerezte meg, a legkevésbé élhető város pedig Bagdad lett. De vajon mely városok kerültek be a TOP 10-be?

10. Sydney (Ausztrália)

9. Koppenhága (Dánia)

8. Genf (Svájc)

7. Frankfurt (Németország)

6. Düsszeldorf (Németország)

5. Vancouver (Kanada)

4. München (Németország)

3. Auckland (Új-Zéland)

2. Zürich (Svájc)

1. Bécs (Ausztria)

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?