27 °C Budapest

Címke: legélhetőbb városok (20 cikk)

Pénzcentrum | 2014. szeptember 6. 07:04

A 10 legélhetőbb város a világon 2014-ben

A településeket a stabilitás, az egészségügy, a kultúra, a környezet, az oktatás és az infrastruktúra állapota alapján rangsorolták.

MTI | 2012. május 30. 19:36

Sosem gondolnád, melyik a legélhetőbb város Magyarországon

Budapest élhetőségét és gazdasági versenyképességét is nagyban befolyásolja, milyen közlekedéspolitikai döntések születnek - mondta Vitézy Dávid egy a témában rendezett szerdai konferencián. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint olyan gyönyörű történelmi belvárossal rendelkező város, mint Budapest, nem teheti meg, hogy közterületeit szinte kizárólag gépkocsik tárolására, vagy autóközlekedésre használja.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 3. 15:34

Te hova költöznél? Íme a legélhetőbb városok a világon

Hogy egy városban mennyire kellemes az élet, az sok mindenen múlik. Ilyenek például a kellemes hétköznapi életminőség, a szolgáltatások kényelmes elérhetősége, vagy éppen a városi terek élménygazdagsága. Az Economist ismét összeállította, melyek a legélhetőbb városok a világon és melyek azok, ahova semmi pénzért se költöznél.

Pénzcentrum | 2010. május 27. 05:20

A világ legélhetőbb városai - Íme a LISTA!

Bécs jött ki győztesen abból a Mercer üzleti tanácsadó által publikált idei felmérésből, mely a világ több mint 221 városát rangsorolta a település által a külföldi cégek alkalmazottainak kínált életminőség szempontjából.

MTI | 2010. február 11. 10:02

Budapest megelőzi New Yorkot az élhető városok listáján!

Budapesten majdnem olyan jók a mindennapi élet általános feltételei, mint Londonban, és valamivel jobbak, mint New Yorkban - ez derül ki az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház friss összeállításából, amely szerint a kanadai Vancouver nyújtja a legjobb városi életkörülményeket a világon.

Pénzcentrum | 2008. október 1. 09:45

Bevezetik a Szemere-indexet: készül a település toplista!

Gyenesei István önkormányzati miniszter a Helyi Önkormányzatok Napja központi rendezvényén, Marcaliban egy újszerű kezdeményezést jelentett be. A tárca vezetője azt szeretné, ha - nemzetközi példák alapján - itthon is elkészülne a legélhetőbb, legszerethetőbb, legsikeresebb települések Top-listája.

Pénzcentrum | 2008. július 22. 10:08

Élhető városok: Budapest a fasorban sincs!

A Forbes magazin összeállította a tíz legélhetőbb európai nagyváros listáját. A lista alapjául szolgáló tanulmány 39 különböző feltétel szerint vizsgálta a városokat. Ezek közé tartozik a politikai stabilitás, a gazdasági színvonal, a bűnözési ráták, a kulturális környezet, az egészségügy- és az oktatás színvonala, a szolgáltatások és az ingatlanpiac helyzete.

Pénzcentrum | 2006. január 3. 09:05

Budapest New York és London előtt az Economist listáján

A brit The Economist indexrangsorában, mely az üzleti találkozókra és konferenciák szervezésére legjobb úti célokat veszi górcső alá, Budapest a 37. helyen végzett 2005-ben, megelőzve olyan nagyvárosokat, mint pl. Frankfurt (38.), Hongkong (39.), New York (48.), vagy London (72.). A dobogó mindhárom fokán kanadai városokat (Vancouver, Calgary és Toronto) találunk - írja a Napi Gazdaság. A brit