35 °C Budapest

Fotó: ilyenek a legújabb budapesti buszok

MTI
2013. július 3. 13:02

Forgalomba álltak az első, Genfből használtan érkezett csuklós Volvo buszok a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A járművek a 85-ös és a 201E-202E vonalakon teljesítenek szolgálatot az első napokban és a jövőben is a X., XVI., XVII., XIX. kerület vonalain szállítanak majd utasokat.

A BKK beruházási forrásaiból összesen 25 Volvo 7000A típusú buszt vásárolt a svájci városból. A BKV által üzemeltetett járművek mindegyike alacsonypadlós, klimatizált és környezetkímélő motorral rendelkezik, futásteljesítménye a korukhoz képest alacsony, és a korábbi üzemeltető, a TPG (Transports Publics Genevois) karbantartásának köszönhetően esztétikai állapotuk is kitűnő.

Fotó: BKK Facebook


Magyarországra érkezésük után a buszokat honosították: megkapták az új elektronikus jegykezelőket, a Futár fedélzeti egységeit, új kijelzőket szereltek be és égszínkékre festették őket. A beszerzés a honosítással együtt számított egy buszra eső teljes költsége nagyjából megegyezik a 18-19 éves buszok vázfelújításának költségével - hangsúlyozta a BKK.

Jelezték: az elöregedett buszflotta miatt a jövőben is indítanak tendereket jó állapotú, alacsonypadlós, használt autóbuszok beszerzésére, mivel az elmúlt két évben beszerzett flották beváltak Budapesten. Ebben az időszakban a közlekedési társaság szóló Mercedes Citaro O530-asokat, illetve szintén szóló Volvo 7700-asokat és Van Hool A300-asokat szerzett be pályáztatással.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50