Fotó: ilyenek a legújabb budapesti buszok

MTI
2013. július 3. 13:02

Forgalomba álltak az első, Genfből használtan érkezett csuklós Volvo buszok a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A járművek a 85-ös és a 201E-202E vonalakon teljesítenek szolgálatot az első napokban és a jövőben is a X., XVI., XVII., XIX. kerület vonalain szállítanak majd utasokat.

A BKK beruházási forrásaiból összesen 25 Volvo 7000A típusú buszt vásárolt a svájci városból. A BKV által üzemeltetett járművek mindegyike alacsonypadlós, klimatizált és környezetkímélő motorral rendelkezik, futásteljesítménye a korukhoz képest alacsony, és a korábbi üzemeltető, a TPG (Transports Publics Genevois) karbantartásának köszönhetően esztétikai állapotuk is kitűnő.

Fotó: BKK Facebook


Magyarországra érkezésük után a buszokat honosították: megkapták az új elektronikus jegykezelőket, a Futár fedélzeti egységeit, új kijelzőket szereltek be és égszínkékre festették őket. A beszerzés a honosítással együtt számított egy buszra eső teljes költsége nagyjából megegyezik a 18-19 éves buszok vázfelújításának költségével - hangsúlyozta a BKK.

Jelezték: az elöregedett buszflotta miatt a jövőben is indítanak tendereket jó állapotú, alacsonypadlós, használt autóbuszok beszerzésére, mivel az elmúlt két évben beszerzett flották beváltak Budapesten. Ebben az időszakban a közlekedési társaság szóló Mercedes Citaro O530-asokat, illetve szintén szóló Volvo 7700-asokat és Van Hool A300-asokat szerzett be pályáztatással.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?