25 °C Budapest

Napokig nem jár majd júniusban a 2-es metró

MTI
2013. június 20. 17:01

A negyvenéves biztosítóberendezés cseréje miatt júniusban három hétvégi napon nem közlekednek az M2-es metrók a vonal teljes szakaszán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A szerelvényeket vasárnap, június 23-án, valamint a következő szombat-vasárnap, 29-én és 30-án busszal pótolják.

A biztosítóberendezés cseréje a vonal 2004-től zajló felújításának utolsó fázisa, annak feltétele volt az összes Alstom-szerelvény forgalomba állása, mivel az Ev típusú szovjet szerelvényekkel nem működik a rendszer.

A pótlásban két buszjárat, az M2 és az M2E vesz részt. Az M2E csak az Örs vezér terén, a Pillangó utcánál, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Keleti pályaudvarnál, a Blaha Lujza téren, az Astoriánál, a Ferenciek terénél, a Déli pályaudvarnál és a Széll Kálmán téren áll meg. Az M2-es ezen felül megáll még a Deák Ferenc téren, a Kossuth Lajos téren, a Margit híd budai hídfőjénél és a Batthyány téren is.

Az alacsonypadlós, légkondicionált buszok napközben az M2E vonalán 2-3 percenként, az M2-esén pedig 5 percenként közlekednek.

Az Örs vezér tere végállomáson a metrópótlás idejére a 168E autóbusz végállomását áthelyezik a 161A járat megállójába, a 277-es busz pedig a 85E megállóhelyéről indul. A Batthyány téren a 39-es autóbusz a végállomás Vásárcsarnok felőli oldalán lévő megállóhelyről indul. A megfelelő átszállási kapcsolatok miatt megváltoztatták több járat utolsó indulási időpontját is.

A BKK emlékeztetett arra, hogy a metrópótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, átszálláskor a vonaljegyet a nem számkocka felőli végén kell újra kezelni. Akkor sem kell újra érvényesíteni a jegyet, ha a metrópótló autóbuszokról átszállva az utas más járattal utazik a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar között.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tervek szerint néhány alkalommal további tesztnapok lehetnek még szeptember elejéig, utána állnak át teljesen az új rendszerre. A járművek vezérléséhez, a vonatok beszabályozásához nem elég csak a berendezés működését megvizsgálni, szükség van a teljes rendszer működésének ellenőrzésére is, ami csak dinamikus tesztek során lehetséges, amelyre az éjszakai üzemszünetek nem biztosítanak elég időt - közölte a BKK.

A beruházás során kiépül egy elektronikus központi forgalomirányító rendszer is, amely lehetővé teszi azt is, hogy akár 90 másodpercre csökkentsék a szerelvények követési idejét.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?