21 °C Budapest

Mivel lesz jobb a SZÉP Kártya?

Pénzcentrum
2013. június 25. 17:08

Még tágabb lesz a második félév elejétől a Széchenyi Pihenőkártyával igénybe vehető szolgáltatások köre, és egyszerűsödik a használata is. Már nem csupán a fesztiválbelépőt vásárolhatjuk meg vele, hanem a szálláshelyünk összes, helyben igénybe vehető szolgáltatását is így fizethetjük.

Részben a szálláshelyeket érinti a SZÉP Kártyát szabályozó rendelet július 1-jétől életbelépő módosítása, amely szerint az ott igénybe vehető összes szolgáltatás - beleértve a félpanziós ellátást, a masszázst vagy a kozmetikai kezelést - kifizethető a plasztiklappal. Ahogyan mostantól bármelyik alszámláról vásárolhatunk belépőt gyógyfürdőbe, illetve strandra, vagy akár szabadidős sportrendezvények, például futóversenyek nevezési vagy regisztrációs díját is kiegyenlíthetjük a SZÉP Kártya segítségével.

"Az új lehetőségek két olyan területen is komoly elmozdulást hozhatnak, amelyek a SZÉP Kártya létrejöttének eredeti céljai között is kiemelt szerepet töltöttek be: ezek a belföldi turizmus és az aktív sportolás" - fogalmazott Lehoczky László, az MKB SZÉP Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Szerinte a július 1-jétől életbelépő rendeletmódosítás az MKB SZÉP Kártya népszerűségére is jótékony hatással lehet. Amelyre egyébként sem lehet panasz: a 2011 novemberében elindult, jól működő, olcsó, könnyen kezelhető rendszer révén 112 ezer dolgozó kapott több mint 16 milliárd forintnyi juttatást a munkáltatójától. Időközben a szolgáltató partnerek is folyamatosan fedezik fel a kártyában rejlő lehetőségeket: az MKB már több mint 10 milliárd forintot fizetett ki a vele idáig szerződött 10 800 szolgáltatónak, amelyek 13 ezernél is több szolgáltatási helyet tartanak fenn.

Miközben az MKB SZÉP Kártya használói a friss statisztikák szerint leginkább vendéglátásra (67 százalék) és szálláshelyre (20 százalék) használták a keretüket, szabadidőre mindössze 13 százalékban költenek. Ez annak fényében igen különös, hogy épp ezt az alszámlát lehet a legszélesebb szolgáltatási körben felhasználni. Nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra. A nyár beköszöntével persze aktuálissá válik a kártya használata vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban, és érdemes tudni, hogy akár táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, de akár a fesztiválbelépőt és szabadtéri színházak jegyeit is ki lehet fizetni a SZÉP Kártyával.

A júliustól életbe lépő változások hatására Lehoczky László épp a szabadidő kategóriában számít érzékelhető forgalombővülésre 2013-ban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?