Mivel lesz jobb a SZÉP Kártya?

Pénzcentrum
2013. június 25. 17:08

Még tágabb lesz a második félév elejétől a Széchenyi Pihenőkártyával igénybe vehető szolgáltatások köre, és egyszerűsödik a használata is. Már nem csupán a fesztiválbelépőt vásárolhatjuk meg vele, hanem a szálláshelyünk összes, helyben igénybe vehető szolgáltatását is így fizethetjük.

Részben a szálláshelyeket érinti a SZÉP Kártyát szabályozó rendelet július 1-jétől életbelépő módosítása, amely szerint az ott igénybe vehető összes szolgáltatás - beleértve a félpanziós ellátást, a masszázst vagy a kozmetikai kezelést - kifizethető a plasztiklappal. Ahogyan mostantól bármelyik alszámláról vásárolhatunk belépőt gyógyfürdőbe, illetve strandra, vagy akár szabadidős sportrendezvények, például futóversenyek nevezési vagy regisztrációs díját is kiegyenlíthetjük a SZÉP Kártya segítségével.

"Az új lehetőségek két olyan területen is komoly elmozdulást hozhatnak, amelyek a SZÉP Kártya létrejöttének eredeti céljai között is kiemelt szerepet töltöttek be: ezek a belföldi turizmus és az aktív sportolás" - fogalmazott Lehoczky László, az MKB SZÉP Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Szerinte a július 1-jétől életbelépő rendeletmódosítás az MKB SZÉP Kártya népszerűségére is jótékony hatással lehet. Amelyre egyébként sem lehet panasz: a 2011 novemberében elindult, jól működő, olcsó, könnyen kezelhető rendszer révén 112 ezer dolgozó kapott több mint 16 milliárd forintnyi juttatást a munkáltatójától. Időközben a szolgáltató partnerek is folyamatosan fedezik fel a kártyában rejlő lehetőségeket: az MKB már több mint 10 milliárd forintot fizetett ki a vele idáig szerződött 10 800 szolgáltatónak, amelyek 13 ezernél is több szolgáltatási helyet tartanak fenn.

Miközben az MKB SZÉP Kártya használói a friss statisztikák szerint leginkább vendéglátásra (67 százalék) és szálláshelyre (20 százalék) használták a keretüket, szabadidőre mindössze 13 százalékban költenek. Ez annak fényében igen különös, hogy épp ezt az alszámlát lehet a legszélesebb szolgáltatási körben felhasználni. Nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra. A nyár beköszöntével persze aktuálissá válik a kártya használata vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban, és érdemes tudni, hogy akár táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, de akár a fesztiválbelépőt és szabadtéri színházak jegyeit is ki lehet fizetni a SZÉP Kártyával.

A júliustól életbe lépő változások hatására Lehoczky László épp a szabadidő kategóriában számít érzékelhető forgalombővülésre 2013-ban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM