24 °C Budapest

Mivel lesz jobb a SZÉP Kártya?

Pénzcentrum
2013. június 25. 17:08

Még tágabb lesz a második félév elejétől a Széchenyi Pihenőkártyával igénybe vehető szolgáltatások köre, és egyszerűsödik a használata is. Már nem csupán a fesztiválbelépőt vásárolhatjuk meg vele, hanem a szálláshelyünk összes, helyben igénybe vehető szolgáltatását is így fizethetjük.

Részben a szálláshelyeket érinti a SZÉP Kártyát szabályozó rendelet július 1-jétől életbelépő módosítása, amely szerint az ott igénybe vehető összes szolgáltatás - beleértve a félpanziós ellátást, a masszázst vagy a kozmetikai kezelést - kifizethető a plasztiklappal. Ahogyan mostantól bármelyik alszámláról vásárolhatunk belépőt gyógyfürdőbe, illetve strandra, vagy akár szabadidős sportrendezvények, például futóversenyek nevezési vagy regisztrációs díját is kiegyenlíthetjük a SZÉP Kártya segítségével.

"Az új lehetőségek két olyan területen is komoly elmozdulást hozhatnak, amelyek a SZÉP Kártya létrejöttének eredeti céljai között is kiemelt szerepet töltöttek be: ezek a belföldi turizmus és az aktív sportolás" - fogalmazott Lehoczky László, az MKB SZÉP Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Szerinte a július 1-jétől életbelépő rendeletmódosítás az MKB SZÉP Kártya népszerűségére is jótékony hatással lehet. Amelyre egyébként sem lehet panasz: a 2011 novemberében elindult, jól működő, olcsó, könnyen kezelhető rendszer révén 112 ezer dolgozó kapott több mint 16 milliárd forintnyi juttatást a munkáltatójától. Időközben a szolgáltató partnerek is folyamatosan fedezik fel a kártyában rejlő lehetőségeket: az MKB már több mint 10 milliárd forintot fizetett ki a vele idáig szerződött 10 800 szolgáltatónak, amelyek 13 ezernél is több szolgáltatási helyet tartanak fenn.

Miközben az MKB SZÉP Kártya használói a friss statisztikák szerint leginkább vendéglátásra (67 százalék) és szálláshelyre (20 százalék) használták a keretüket, szabadidőre mindössze 13 százalékban költenek. Ez annak fényében igen különös, hogy épp ezt az alszámlát lehet a legszélesebb szolgáltatási körben felhasználni. Nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra. A nyár beköszöntével persze aktuálissá válik a kártya használata vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban, és érdemes tudni, hogy akár táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, de akár a fesztiválbelépőt és szabadtéri színházak jegyeit is ki lehet fizetni a SZÉP Kártyával.

A júliustól életbe lépő változások hatására Lehoczky László épp a szabadidő kategóriában számít érzékelhető forgalombővülésre 2013-ban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15