12 °C Budapest

Jön az újabb nyugdíjemelés? Mikor tudjuk meg?

Pénzcentrum
2013. június 25. 10:36

A Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg az a kormányhatározat, amely tartalmazza a kabinet második féléves munkatervét, vagyis, hogy milyen törvényeket tervez elkészíteni a kormányülésekre. Összesen 42 előterjesztés szerepel a tervek között. Szeptemberben tárgyalja ezek szerint a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét és az ezzel összefüggő módosításokat.

Így például júliusban a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjeszti az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló rendelet módosítását.

Októberben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) beterjeszt a kormány elé egy újabb egészségügyi törvényt, valamint a társadalmi felzárkóztatásról szóló törvényjavaslatot. Eközben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elkészíti a megújuló energiáról, valamint az energiahatékonyságról szóló törvényjavaslatát.

Novemberben fény derülhet már arra is, hogy a nyugdíjasok mekkora nyugdíjemeléssel számolhatnak jövőre, mivel az EMMI benyújtja a kormánynak a nyugellátások és egyes más ellátások 2014. január havi emeléséről szóló kormányrendeletet.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?