5 °C Budapest

Baj van a Ryanair ingyenjegyeivel

Pénzcentrum
2012. február 20. 15:35

A Valentin-nap apropójából kiosztott Ryanair-ingyenjegyekre jogosító utalvány után sokan hiába várják a repülést lehetővé tevő visszaigazolást. A légitársaság szerint 97 százalékos a feldolgozottság, ma estére mindenki választ kap - írja az Index.

A Malév csődje után Ferihegyet több tucat európai nagyvárossal összekötő Ryanair múlt vasárnap, a Valentin-nap alkalmából, mintegy 1800 ingyenjegyre jogosító utalványt osztott szét február 14-én a Westendben. A rövid határidőn belül felhasználható utalvánnyal a Brüsszelbe, Baden-Badenbe, Lübeckbe, Göteborgba vagy Memmingenbe (Nyugat-Münchenbe) lehet repülni.

Csakhogy az emailben vagy faxon visszaküldött voucherra számos olvasónknak semmilyen visszaigazolása nem érkezett napok óta, pedig a repülésük napja vészesen közeleg. Már a bizonytalanság is kényelmetlen, de utasok jó részének jelentős kárt okozhat, ha adott időpontban jóval drágábban vagy egyáltalán nem tud eljutni a kívánt városba.

A promóció feltételei önmagában nem voltak túl bizalomgerjesztők, ugyanis voucher-en szereplő feltételek olyanokat tartalmaztak, mint hogy a Ryanair nem köteles a megadott dátumra helyet biztosítani illetve az ajánlatot az ír fapados "saját belátása szerint bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja".

Egyik olvasónk az elsők közt küldte vissza a voucher-t, de ez sem volt elég a boldoguláshoz: "Először azt a választ kaptam, hogy a foglalások beérkezési sorrendben történnek. Erre elmondtam neki, hogy én egy órával az osztogatás kezdete után már elküldtem nekik. Ekkor jött egy pár másodperces néma csend a vonal másik végéről, majd türelmet kért [az ügyintéző]. Miután visszatért azzal a válasszal, hogy hát sajnos ők kinyomtatták a vouchereket, de azok összekavarodtak és nem beérkezési sorrendben csináljak a foglalásokat."

Ő a szerencsésebbek közé tartozott, hiszen sokan hiába hívták többször az ügyfélszolgálatot, nem tudtak kapcsolatba lépni a Ryanairrel, pláne nem magyarul. Külön kellemetlen volt, hogy a voucheren megadott utazási feltételeknél elírták a légitársaság honlapját.

A Ryanair lapunk kérdésére azt felelte, hogy a promóció vártnál nagyobb sikere miatt lassabb a foglalási folyamat. Elmondásuk szerint a beérkező igények 97 százalékát már feldolgozták és vissza is igazolták a foglalást, a maradékot pedig még ma estig elintézik. Ha valaki mégsem fér fel a kívánt járatra, azzal meg fognak egyezni az átfoglalásról. Külön kérik emellett, hogy az érintettek ellenőrizzék a levelezőrendszerük spamfiókját, mert előfordulhat ilyen típusú hiba is.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?