1 °C Budapest

Filléres jegyárakkal venné át a Malév helyét a Ryanair

Pénzcentrum
2012. február 9. 16:02

Jövő héten indulhatnak a Ryanair járatai Budapestről - közölte mai sajtótájékoztatóján Michael O'Leary, az ír diszkont légitársaság vezérigazgatója. A társaság 5000 jegyet ezer forint alatti áron kínál a meghirdetett járataira. 

Megszületett a megállapodás a kormánnyal és a Budapest Airporttal, ennek köszönhetően pedig minden akadály elhárult a budapesti bázisnyitás elől - közölte a Ryanair mai sajtótájékoztatóján a cég vezérigazgatója, Michael O'Leary. A járatok jövő héten indulnak Budapestről.

A korábban bejelentetthez képest nagyobb kapacitással érkezik Budapestre a Ryanair. A tervezett 4 helyett 5 repülőgépet állomásoztat majd 51. bázisán, Budapesten a légitársaság, és nem 31, hanem 32 célállomás lesz elérhető a cég kínálatában. Jövő héten első körben 3 gép, március közepén pedig újabb két repülőgép érkezik Budapestre. A múlt pénteki bejelentéshez képest új útvonal Tampere városa lesz. Összesen hetente 42 járatot működtet majd a magyar fővárosból a cég.

A Ryanair ennek köszönhetően az első évben 2,4 milliós utasforgalommal számol. Az ír diszkont légitársaság 350 millió dolláros beruházást visz véghez Budapesten, amellyel összesen 2400 munkahelyet teremt.

Láthatóan folytatódik az adok-kapok a Wizz Air és a Ryanair között. A Ryanair közölte, hogy reagálva a Wizz Air keddi 2500 forintos jegyár-akciójára, ezen ár harmadáért kínál 5000 jegyet most meghirdetett járataira.

Újságírói kérdésekre válaszolva Michael O'Leary elmondta, hogy kapott adókedvezményt a Ryanair a budapesti járatoknak köszönhetően, ezért is tárgyalt a kormánnyal a légitársaság. Hozzátette, hogy ennek ellenére a Budapest Airport továbbra is drága. Tovább dolgozik a társaság azon, hogy újabb járatokat indítsanak, akár a csúcsidőn kívüli résidők megvásárlásával lejjebb szorítsák a költségeket.

A nyár végén látszik majd, hogy melyik útvonal tud az elvárt 75-80%-os kapacitás kihasználtsággal működni, ezt követően születik majd döntés arról, hogy melyik célállomások maradnak majd a kínálatban - mondta Michael O'Leary.

Háborút hirdetett a Ryanair a Wizz Air ellen az utasokért

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?