4 °C Budapest

Filléres jegyárakkal venné át a Malév helyét a Ryanair

Pénzcentrum
2012. február 9. 16:02

Jövő héten indulhatnak a Ryanair járatai Budapestről - közölte mai sajtótájékoztatóján Michael O'Leary, az ír diszkont légitársaság vezérigazgatója. A társaság 5000 jegyet ezer forint alatti áron kínál a meghirdetett járataira. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megszületett a megállapodás a kormánnyal és a Budapest Airporttal, ennek köszönhetően pedig minden akadály elhárult a budapesti bázisnyitás elől - közölte a Ryanair mai sajtótájékoztatóján a cég vezérigazgatója, Michael O'Leary. A járatok jövő héten indulnak Budapestről.

A korábban bejelentetthez képest nagyobb kapacitással érkezik Budapestre a Ryanair. A tervezett 4 helyett 5 repülőgépet állomásoztat majd 51. bázisán, Budapesten a légitársaság, és nem 31, hanem 32 célállomás lesz elérhető a cég kínálatában. Jövő héten első körben 3 gép, március közepén pedig újabb két repülőgép érkezik Budapestre. A múlt pénteki bejelentéshez képest új útvonal Tampere városa lesz. Összesen hetente 42 járatot működtet majd a magyar fővárosból a cég.

A Ryanair ennek köszönhetően az első évben 2,4 milliós utasforgalommal számol. Az ír diszkont légitársaság 350 millió dolláros beruházást visz véghez Budapesten, amellyel összesen 2400 munkahelyet teremt.

Láthatóan folytatódik az adok-kapok a Wizz Air és a Ryanair között. A Ryanair közölte, hogy reagálva a Wizz Air keddi 2500 forintos jegyár-akciójára, ezen ár harmadáért kínál 5000 jegyet most meghirdetett járataira.

Újságírói kérdésekre válaszolva Michael O'Leary elmondta, hogy kapott adókedvezményt a Ryanair a budapesti járatoknak köszönhetően, ezért is tárgyalt a kormánnyal a légitársaság. Hozzátette, hogy ennek ellenére a Budapest Airport továbbra is drága. Tovább dolgozik a társaság azon, hogy újabb járatokat indítsanak, akár a csúcsidőn kívüli résidők megvásárlásával lejjebb szorítsák a költségeket.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A nyár végén látszik majd, hogy melyik útvonal tud az elvárt 75-80%-os kapacitás kihasználtsággal működni, ezt követően születik majd döntés arról, hogy melyik célállomások maradnak majd a kínálatban - mondta Michael O'Leary.

Háborút hirdetett a Ryanair a Wizz Air ellen az utasokért

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20