3 °C Budapest

A Wizz Air és a Ryanair is új járatokat indít Magyarországról

Pénzcentrum
2012. február 7. 14:15

További kapacitásbővítéseket jelentett be ma a Wizz Air a pénteki után: 10 új útvonalat indít Budapestről a légitársaság és a tervezett 5 helyett 6 gépet állomásoztat majd Budapesten.

A pénteken bejelentett új, bukaresti célállomás mellett további 9 új desztinációt jelentett be Budapestről mai sajtótájékoztatóján a Wizz Air, reagálva a Malév leállása miatt kialakult piaci résre. A társaság 2012 tavaszától a jelenlegi heti 67 járat helyett 148 járatot üzemeltet majd. Az új célállomások között található Bukarest mellett Szófia, Varsó, Kolozsvár, Malaga, Larnaca, Theszaloniki, Heraklion, Rodosz és Zakhyntos - ezek között természetesen akadnak olyan útvonalak, amelyek csak a nyári menetrendben szerepelnek majd.

A jelenlegi háromról nem 5, hanem 6 gépesre fejleszti fel budapesti flottáját a Wizz Air, amellyel a tervek szerint 2,3 millió utast szállíthat el egy év alatt a légitársaság Budapesten. Ez már közel áll ahhoz az utasforgalomhoz, amit a Malév produkált az utóbbi években (körülbelül 3 millió fő) - jelezte Váradi József. A Wizz Air 300 millió eurós beruházást visz véghez Magyarországon és a lépéssel 2400 új munkahelyet teremthet.

A Ryanair pénteken jelentette be, hogy a tervek szerint február 17-én új bázist nyit Budapesten 3 repülőgéppel, 31 útvonallal. A lépéssel 2000 munkahelyet teremt a Ryanair Magyarországon és éves szinten mintegy 2 millió utassal számol az ír diszkont légitársaság.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06