4 °C Budapest

A Wizz Air és a Ryanair is új járatokat indít Magyarországról

Pénzcentrum
2012. február 7. 14:15

További kapacitásbővítéseket jelentett be ma a Wizz Air a pénteki után: 10 új útvonalat indít Budapestről a légitársaság és a tervezett 5 helyett 6 gépet állomásoztat majd Budapesten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A pénteken bejelentett új, bukaresti célállomás mellett további 9 új desztinációt jelentett be Budapestről mai sajtótájékoztatóján a Wizz Air, reagálva a Malév leállása miatt kialakult piaci résre. A társaság 2012 tavaszától a jelenlegi heti 67 járat helyett 148 járatot üzemeltet majd. Az új célállomások között található Bukarest mellett Szófia, Varsó, Kolozsvár, Malaga, Larnaca, Theszaloniki, Heraklion, Rodosz és Zakhyntos - ezek között természetesen akadnak olyan útvonalak, amelyek csak a nyári menetrendben szerepelnek majd.

A jelenlegi háromról nem 5, hanem 6 gépesre fejleszti fel budapesti flottáját a Wizz Air, amellyel a tervek szerint 2,3 millió utast szállíthat el egy év alatt a légitársaság Budapesten. Ez már közel áll ahhoz az utasforgalomhoz, amit a Malév produkált az utóbbi években (körülbelül 3 millió fő) - jelezte Váradi József. A Wizz Air 300 millió eurós beruházást visz véghez Magyarországon és a lépéssel 2400 új munkahelyet teremthet.

A Ryanair pénteken jelentette be, hogy a tervek szerint február 17-én új bázist nyit Budapesten 3 repülőgéppel, 31 útvonallal. A lépéssel 2000 munkahelyet teremt a Ryanair Magyarországon és éves szinten mintegy 2 millió utassal számol az ír diszkont légitársaság.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20