5+1 tipp: Valentin-nap fillérekből - így spórolhatsz

Pénzcentrum
2012. február 14. 10:37

"Akkor ünneplem a Valentin-napot, amikor az amerikaiak a busójárást" - hangzik a szerelmesek ünnepét ellenzők egyik nyomós érve. Ma azonban menthetetlenül elérkezett a Valentin-nap, ami bizony komoly veszélyt jelent pénztárcánkra is. A Pénzcentrum.hu azonban most is tud néhány tuti spórolási ötletet.


Súlyos tízezrekbe is fájhat a szerelmesek ünnepének már-már kötelező megünneplése: a drága virágcsokrok, elegáns vacsorák, költséges programok bizony megdobhatják februári kiadásainkat. A Pénzcentrum.hu azonban most is segít: 5+1 tippet mutatunk a pénztárcabarát Valentin-naphoz.

1. Egy szál virág is elég

Manapság egy különlegesnek egyáltalán nem nevezhető csokorért az árusok játszva elkérnek 2-3 ezer forintot. Azonban örök igazság, hogy egy szál rózsa (vagy más mutatós virág) is elegáns ajándék lehet kedvesünknek, és ezer forintnál ritkán kerül többe.

2. Csokrot a diszkontból

Az elmúlt években vált divattá, hogy a hipermarketekben, diszkontokban is kaphatunk csokrokat - általában diszkont áron, azaz a virágboltokhoz képest jelentős árkedvezménnyel. Igaz, nem egyediek, és leggyakrabban nem is magyar virágból készülnek, de sok esetben ugyanolyan mutatósak, mint virágbolti társaik. Érdemes a pénztárak környékén keresgélni.

3. Egy olcsó program: irány az Állatkert!

A szerelmespárok, házaspárok szívesen választják romantikus andalgásuk helyszínéül a Budapesti Állatkertet. Nekik kedveskedik most az intézmény Valentin-napi akciójával. Azok a párok, akik február 14-én elmennek az Állatkertbe, és megcsókolják egymást a bejáratnál, egy belépőjeggyel bemehetnek ketten. Így - ha a felnőttjegyeket nézzük- 2100 forintot is spórolhattok.

4. Ajándék: keresd a leértékeléseket

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A karácsony utáni leárazások utolsó napjait éljük, így meglepően olcsón találhatunk ajándékot kedvesünknek. A fehérneműboltok például még ezekben a napokban is nagy, akár 70 százalékos kedvezményeket is kínálnak. Ha elég ügyesek vagyunk, kihúzhatjuk a Valentin-napi ünneplést a hét végéig, ekkorra talán az ünnephez kötődő termékek árát is lejjebb viszik a kereskedők.

5. Romantikus vacsora: inkább otthon

Fölösleges akár 10-15 ezer forintot is kiadnunk egy elegáns vacsorára, az otthoni (akár közös) főzés is jól működhet - kezdőbb szakácsok esetleg rendelhetnek is. Néhány száz forintért varázsolhatunk romantikus körítést - piros szalvéta, gyertyák, stb. Az igazán profik visszatartják a Valentin-napi vacsorát úgy kilenc napig, azaz a Torkos Csütörtökig.

+1: Most érdemes utazni

A legtöbb hazai szálloda is készül az ünnepre, különleges, pároknak szóló ajánlattal. A hotelekben ezekben a napokban kedvezményes ajánlatokkal, speciális kínálattal (például ajándék vacsora, pezsgő, masszázs, ajándék éjszaka) várják a szerelmeseket. Spórolós ötlet lehet - és egyben az ajándéknak is beillik- ha most lepjük meg repülőjeggyel párunkat: az elmúlt napokbana légitársaságok komoly akciókkal csábítanak, rég találkozhattunk olyan olcsó jegyekkel, mint most.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?