Újra repül Budapestről a fapados légitársaság

Pénzcentrum
2012. január 24. 10:33

A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport stratégiai együttműködésének keretében visszatér Magyarországra a Ryanair - jelentette be Michael O'Leary az ír diszkont légitársaság vezérigazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Ryanair öt desztinációból (Bristol, Dublin, Birmingham, London, Bologna) indít járatokat Budapestre 2012-ben.

A Ryanair 2010. október 31-én vonult ki Budapestről, miután a repülőtér menedzsmentje elutasította, hogy jelentősen csökkentse a repülőtéri költségeket. Korábban Bristol, Dublin, East Midlands és Glasgow Prestwick felé indított működtetett járatokat a Ryanair.

2012-ben öt desztinációba (Dublin, Birmingham, London, Bologna) indít járatokat az ír légitársaság, amire már mától lehet jegyeket foglalni. Az elmúlt másfél évben folytatott tárgyalásokat a Ryanair a Budapest Aiporttal, aminek eredménye a Ryanair visszatérése. A Magyar Turizmus Zrt. szerint az ismét beinduló járatok 200 ezer vendégéjszakát jelenthetnek majd a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek számára, ami az összforgalom 2-3%-a.

Az új járatok 2012 márciusában indulnak Budapestről és a várakozások szerint 200 ezer utast biztosíthatnak évente és 200 munkahelyet teremtenek a budapesti repülőtéren. Az öt járatból London (Stansted) felé hetente négyszer, a többi városba heti kétszer üzemeltet majd járatokat a Ryanair. 2008-ban és 2009-ben, a két utolsó teljes évben, amit Budapesten töltött a Ryanair, évente 400 ezer utast szállított a légitársaság. 2011-ben 8,9 millió utas fordult meg a budapesti légikikötőben, stagnáló utasforgalom mellett ez a 200 ezer utas 2,2%-os piaci részesedést jelentene a Ryanairnek Budapesten

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?