2 °C Budapest

Elrepül a fapados Magyarországról

2010. október 29. 08:47

A Ryanair légitársaság október 29-én bejelentette, hogy idén már nem indít több járatot Magyarországra. A fapados így mind a négy járatát (Bristol, Dublin, East Midlands és Glasgow Prestwick) törölni kényszerült Budapestről és a ma induló dublini járat lesz az idén az utolsó.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jövőben így sok utazni vágyó utas kényszerül a pozsonyi repteret választani, amennyiben a Ryanair mellett dönt. A téli menetrendben a Ryanair 15 közvetlen úti célt kínál Pozsonyból 6 európai országba.

Tamás László a Ryanair Sales és Marketing Managere a következőket mondta:

"A Ryanair korábban felhívta a Budapest Airportot, hogy fordítsa vissza az irracionális költségemelését vagy elveszítik a Ryanair járatokat és a Ryanair által generált utasforgalmat október végétől. A Ryanair alacsony jegyárai, amelyek garantáltan kerozin feláraktól mentesek több, mint 160 ezer utast biztosítottak a Budapest Airport számara és több millió eurót garantáltak a hazai turizmusnak a külföldi turisták költései által ill. további 160 munkahelyet biztosítottak a nemzetgazdaságnak, de ezek a munkahelyek most elvesznek. A Budapest Airportnak érdemes lenne folytatni a belga, spanyol és olasz repterek példáit ill. a régióban Riga, Kaunas, Krakkó vagy Pozsony költségcsökkentő példáit, akik sikeresen dolgoznak együtt a Ryanairrel, hogy fejlesszék a turizmust és ne gátolják azt.


Az európai trend szerint a turisták olyan úti célokat keresnek mind az éves nyaralásukhoz, mind a hétvégi városnéző túráikhoz, amelyek közvetlen légi összeköttetéssel elérhetők és mindemellett megfizethetők. Az olcsó jegyárak egyik alapfeltétele, hogy a repülőtéri költségek a légitársaságok felé alacsonyak legyenek és a hazai turizmus fejlesztést támogassák és ezáltal lehetőséget nyújtsanak új, a turizmushoz kapcsolódó munkahelyek teremtésére. A Ryanair elkötelezett az európai így a magyar turizmus fejlesztésében is és az üzleti modelljének köszönhetően olyan desztinációkról is képes turistákat szállítani, amely más légitársaságok számára nem lehetségesek."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20