3 °C Budapest

Elrepül a fapados Magyarországról

2010. október 29. 08:47

A Ryanair légitársaság október 29-én bejelentette, hogy idén már nem indít több járatot Magyarországra. A fapados így mind a négy járatát (Bristol, Dublin, East Midlands és Glasgow Prestwick) törölni kényszerült Budapestről és a ma induló dublini járat lesz az idén az utolsó.

A jövőben így sok utazni vágyó utas kényszerül a pozsonyi repteret választani, amennyiben a Ryanair mellett dönt. A téli menetrendben a Ryanair 15 közvetlen úti célt kínál Pozsonyból 6 európai országba.

Tamás László a Ryanair Sales és Marketing Managere a következőket mondta:

"A Ryanair korábban felhívta a Budapest Airportot, hogy fordítsa vissza az irracionális költségemelését vagy elveszítik a Ryanair járatokat és a Ryanair által generált utasforgalmat október végétől. A Ryanair alacsony jegyárai, amelyek garantáltan kerozin feláraktól mentesek több, mint 160 ezer utast biztosítottak a Budapest Airport számara és több millió eurót garantáltak a hazai turizmusnak a külföldi turisták költései által ill. további 160 munkahelyet biztosítottak a nemzetgazdaságnak, de ezek a munkahelyek most elvesznek. A Budapest Airportnak érdemes lenne folytatni a belga, spanyol és olasz repterek példáit ill. a régióban Riga, Kaunas, Krakkó vagy Pozsony költségcsökkentő példáit, akik sikeresen dolgoznak együtt a Ryanairrel, hogy fejlesszék a turizmust és ne gátolják azt.


Az európai trend szerint a turisták olyan úti célokat keresnek mind az éves nyaralásukhoz, mind a hétvégi városnéző túráikhoz, amelyek közvetlen légi összeköttetéssel elérhetők és mindemellett megfizethetők. Az olcsó jegyárak egyik alapfeltétele, hogy a repülőtéri költségek a légitársaságok felé alacsonyak legyenek és a hazai turizmus fejlesztést támogassák és ezáltal lehetőséget nyújtsanak új, a turizmushoz kapcsolódó munkahelyek teremtésére. A Ryanair elkötelezett az európai így a magyar turizmus fejlesztésében is és az üzleti modelljének köszönhetően olyan desztinációkról is képes turistákat szállítani, amely más légitársaságok számára nem lehetségesek."

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06