25 °C Budapest

Kiderült: itt nyaralnak a magyar politikusok

Pénzcentrum
2010. július 28. 04:32

Politikusaink szakítottak az egzotikus nyaralóhelyekkel, többségük idén itthon piheni ki a választások és a parlamenti munka fáradalmait. A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint a Balaton idén a legnépszerűbb desztináció a magyar utazók körében.

Rogán Antal családjának Balatonlellén van egy kis házuk, kisfiuk, ezért a következő néhány hétben igyekeznek minél több időt tölteni Lellén. Répássy Róbert igazságügyi államtitkár szintén a Balatonhoz, Vonyarcvashegyre megy barátaival egy apartmanba. Jávor Benedek LMP-s honatya Révfülöpre megy a nagymamához, és Tihanyba utazik barátaihoz a feleségével - derül ki a Blikk körképéből.

 


"Balatonfüreden már voltunk, és még megyünk egyszer, a gyerekek nagyon szeretik az aquaparkot" - ezt mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki családjával Törökországba is elutazik. A kötcsei családi nyaralóban pihen Gyurcsány Ferenc és családja, idén nyáron nem is utaznak külföldre

Bulgária is népszerű úti cél a politikusok körében. Itt nyaralt Orbán Viktor miniszterelnök és családja, és itt pihen majd Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.

Idén a Balatona  riviéra

A Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint idén a tervezett belföldi utazások valamivel több mint kétötöde (42,1%) a Balaton turisztikai régióba irányul (ez a 2009. évet leszámítva - amikor 28,5% volt a tervezett balatoni utazások aránya - körülbelül megegyezik a korábbi évek arányaival), amelyet a Dél-Alföld (11,2%) és az Észak-Magyarország (8,4%) követ.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A magyar lakosság legnépszerűbb belföldi úti céljai 2010. május-szeptemberben (%) (Forrás: Magyar Turizmus Zrt. )


A belföldi utazások közel kétharmada (62,1%) július és augusztus hónapra esik, ezen belül az augusztus hónap részesedése (31,4%) kiemelkedő. Májusi utat mindössze a válaszadók 10,5%-a említett, és még ennél is kevesebben (9,2%) kelnek majd útra szeptemberben.

A tervezett belföldi főutazások leggyakoribb helyszíne a Balaton turisztikai régió lesz, amelyet a belföldi főutazást tervezők több mint fele (56,7%-a) választ úti céljául. Ez minden eddiginél magasabb arány, a korábbi évek közül 2008-ban terveztek a legtöbben balatoni főutazást, akkor 47,2% választotta volna úti céljául a régiót. A Dél-Alföld (7,5%), az Észak-Magyarország (7,2%) és az Észak-Alföld (7,1%) régióba főutazást tervezők aránya közel hasonló.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?