32 °C Budapest

INGYENES balatoni strandok: itt a lista!

2010. július 9. 05:22

A magyar tenger és a nyaralók áradata A magyar tenger gazdag kínálatot nyújt ingyenes strandokból, az ezekben a napokban 25 fok feletti vízhőmérséklet pedig sokakat vonz, az északi és a déli parton egyaránt. A Pénzcentrum most megmutatja, hova menj, ha ingyen akarsz fürdeni!

Június elején még bátran jósolták azt a szakemberek, hogy az elmúlt években hullámzó vendégszámokat és vendégéjszakákat produkáló Balaton és környéke idén belföldről és külföldről is több látogatóval számolhat. A növekvő, vagy legalábbis stagnáló látogatószámra elsősorban a válság elhúzódása miatt számíthat(ott volna) a régió, mivel a külföldi utak jóval drágábbak a hazai turistáknak, mint a hazai pihenések, főleg 1-2 hetes távlatban. A külföldieknek pedig legtöbbször jóval olcsóbban jöhetnek ki, akár ha csak egy hosszú hétvégét is töltenek el nálunk.

A pocsék júniusi időjárás azonban egyértelműen betett az idei szezonnak: a szállásadók és a vendéglátóhelyek még másfél-két hete is a hideg (és más egyéb tényezők, például a sok szúnyog) miatt elmaradó turistákra panaszkodtak.

A hőmérséklet emelkedésével azonban július elejével megindult a szezon, nyaralók tömegei lepték el a magyar tenger partjait. Azt se felejtsük, hogy a felmérések szerint a belföldi utazások közel kétharmada (62,1%) július és augusztus hónapra esik, ezen belül az augusztus hónap részesedése (31,4%) kiemelkedő. (Forrás: Magyar Turizmus Zrt.)


A magyar lakosság legnépszerűbb belföldi úti céljai 2010. május-szeptemberben (%) (Forrás: Magyar Turizmus Zrt. )


Idén a tervezett belföldi főutazások leggyakoribb helyszíne a Balaton turisztikai régió lesz, amelyet a belföldi főutazást tervezők több mint fele (56,7%-a) választ úti céljául. Ez minden eddiginél magasabb arány.

Kicsit emeltek

A magyar tenger száznál is több stranddal és kiváló vízminőséggel várja idén is a vendégeket. A fizetős strandok többsége nem emelte a belépőjegyek árát, néhány helyen pedig csak kisebb drágulás tapasztalható.

A legdrágább a siófoki nagy strand az 1000 forintos belépőjeggyel - 2009-ben is ennyi volt -, a dobogó második fokán a keszthelyi városi stand áll 990 forinttal.

Ahol a strand szabad

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kevesen tudják, hogy a Balatonban hivatalosan ott szabad fürdeni, ahol azt nem tiltják (például kihelyezett táblákkal). Így tehát a legtöbb önkormányzat él is a lehetőséggel, és kisebb-nagyobb partszakaszokat szabadít fel annak érdekében, hogy ott ingyenes fürdőhelyet létesítsen.

A legfontosabb szabály, hogy tilos fürödni korlátozott látási viszonyok között, például ködben, vagy sötétben, és természetesen mindig figyeljük a viharjelzéseket. Aki tiltott helyen fürdik, húszezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

 


Éjszaka csak a vízfelület megvilágított részén szabad a fürdőzés, de ott is csak a mélyvíz határáig. Szintén tiltott a fürdés hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és a fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében.

A kijelölt fürdőhely határa a parton 60x30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló táblával, a vízen vörös-fehér függőlegesen csíkozott, henger alakú, legalább 50x50 cm-es bójákkal van megjelölve.

Szabadstrandok az ÉSZAKI parton

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22