Akadozik a Citibank új rendszere

Pénzcentrum
2013. április 15. 15:02

A Citibank online felülete annak ellenére is csak akadozva működik, hogy a hétvégi rendszerátállást követően a hétfő reggel nyolckor elméletileg normális ügymenet szerint kellett volna induljon a hét. Ehhez képest a bank Facebook-oldala tele van elégedetlenkedő ügyfelekkel, akik szerint az online bankfelület elérhetetlen.

Az index citibankos számlával rendelkező munkatársai is kipróbálták, és délután kettőig nekünk is úgy tűnt, hogy bár a honlap él, az online bankfelületet indító gombra kattintva angol nyelvű hibaüzenet fogadja az ügyfeleket. Valamivel délután két óra után a rendszer látszólag helyreállt, legalábbis megjelent a bejelentkezéshez szükséges adatokat bekérő oldal.

A facebookon valamivel óra után a Citibank a következő közleményt tette közzé
Kedves Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatunk Titeket, hogy minden fő banki szolgáltatásunk - ATM, kártyás vásárlások, banki átutalások - működik, az ügyfélmegbízásokat teljesíteni tudjuk. Számítógépes rendszereink hétvégi átállításával összefüggő fennakadás miatt a Citibank Online internetes banki csatorna jelenleg nem elérhető. A hiba elhárításán dolgozunk. Amennyiben sürgős pénzügyi műveletet szeretnél végrehajtani, kérjük, hívd a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatunkat, vagy keresd fel bármely bankfiókunkat. Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a CitiPhone Banking ügyfélszolgálaton, illetve a bankfiókokban a várakozási idő meghosszabbodhat.

Megértéseteket köszönjük!


Akadt, akinek hosszas gondolkodás után szerverhibát dobott a gép. Azok, akik bejutottak, egy idő után vagy hibára futottak, vagy nem tudtak utalni egy másik citis számlára, és ha megunták, kilépni sem tudtak, csak percekig gondolkodott a gép. A rendszer tehát elindult, de továbbra is akadozik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Citibank Indexhez eljuttatott közleménye is megerősíti a tapasztalatainkat. Abban ugyanis az áll, hogy a hétvégi rendszerátállást követően minden fő banki szolgáltatásuk - ATM, kártyás vásárlások, banki átutalások - működik, az ügyfélmegbízásokat teljesíteni tudják. Az internetbank jelenleg nem elérhető, "a Citi helyi és globális hálózatában egy kiváló szaktudással és tapasztalatokkal rendelkező nagy csapat dolgozik azon, hogy a fennakadásokat ezen a csatornán korrigálják". Az ügyfélkiszolgálás a fiókokban és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül működik.

A hibák pontos forrásáról nem esett szó, de a problémáknak köze lehet ahhoz, hogy a magyarországi Citibank az első az európai, közel-keleti és afrikai régióban, ahol bevezetik az új, globális rendszert.

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16