18 °C Budapest

Citibank-ügyfelek, figyelem! Fontos változás közeleg

Pénzcentrum
2013. április 10. 16:14

Komoly leállásra kell készülniük a Citibank ügyfeleinek a következő napokban. A hétvégén ugyanis változtatásokat végeznek a bank számlavezető rendszereiben: mutatjuk a részleteket.

Az idei év eddigi legnagyobb rendszerleállását hajtja végre a hétvégén a Citibank. A pénzintézet tájékoztatása szerint több szolgáltatásuk egyáltalán nem vagy csak korlátozottan lesz elérhető, ideértve a bankkártya használat, a Citibank Online, a CitiPhone és a Citibank Hírnökszolgálat szolgáltatásokat is.

A részletek

A Citibank Online április 12-én, pénteken 20 órától április 15-én, hétfőn 8 óráig nem lesz elérhető, emellett a Citibank weboldala április 14-én, vasárnap megszakításokkal üzemel.

Április 12. 20 óra és április 15. 8 óra között a telefonos ügyfélszolgálat (beleértve az automata rendszer szolgáltatásait is) csak általános információkkal áll az ügyfelek rendelkezésére, megbízásokat nem fogadnak. Fontos azonban tudni, hogy a kártyatiltás bejelentése szünet nélkül üzemel a megszokott telefonszámon.

A hitelkártyával történő készpénzfelvétel és vásárlás folyamatosan elérhető lesz a fenti időszak alatt - kisebb kimaradások, leginkább vasárnap esetleg előfordulhatnak. Az ATM készpénzfelvételi funkció a vasárnap délelőtti órákban nem lesz elérhető.

A folyószámlához kapcsolódó betéti kártyával végrehajtott készpénzfelvételi és vásárlási tranzakciók szintén működni fognak a fenti időszak alatt, a vásárlások tekintetében kisebb kimaradások a vasárnapi nap folyamán esetleg előfordulhatnak. Az ATM készpénzfelvételi funkció a vasárnap délelőtti órákban nem lesz elérhető.

SMS-üzeneteket április 12. (péntek) 21 óra és április 15. (csütörtök) 8 óra között nem küldenek. A kimaradt üzeneteket a későbbiekben sem küldik ki, de az ügyfél az online felületen és a számlakivonatán minden egyes tranzakcióját nyomon követheti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bankfiókok április 12-én a megszokott nyitva tartással fogadják az ügyfeleket. 2013. április 13-án, szombaton egyik fiók sem nyit ki.

Minden korábbi időpontban rögzített, április 12-re vagy az utáni értéknapra megadott tranzakció teljesülni fog, ezekre külön új megbízás megadása nem szükséges. A bank azt kéri az ügyfelektől, hogy amennyiben tehetik, ne hagyják határidős befizetéseiket az utolsó értéknapra. Április 12-én a befektetési megbízások beadási határideje 12 óráról 11 órára módosul.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?