16 °C Budapest
Fűtött medence, jacuzzi, hatalmas szobrok: ekkora fényűzésben él Pataky Attila és felesége

Fűtött medence, jacuzzi, hatalmas szobrok: ekkora fényűzésben él Pataky Attila és felesége

2022. augusztus 20. 16:02

Megmutatta hatalmas kertjét Pataky Attila. Az Edda-frontember egy hatalmas házban él Budajenőn, a kertjében jacuzzi és fűtött medence is található. Nem csak a legendás zenész hagyta el a nagyvárost, egyre több magyar család menekül az agglomerációba. Ennek hatására, főleg a budai oldalon, ahol Patakyék is laknak, brutálisan felmentek az ingatlanárak.

Bepillantást engedett a Mokka stábjának Budajenőn lévő otthonába Pataky Attila. Az Edda-frontember feleségével közösen vezették körbe a TV2 Mokka nézőit a kertjükben.

A kilátás mesés, a legendás énekes a budai heyekben gyönyörködhet kertjéből, és mint elmesélték, az ingatlanhoz tartozó udvart készen kapták, de a dizájnt ők maguk találták ki. Minden növény a felesége, Orsi munkája, aki szabadidejében imád kertészkedni.

Megvolt a koncepció, kicsit finomítani kellett rajta, ahogy most kinéz, az lett a végeredmény. Azért ebben heti munka van, rendszeresen kell gondozni. Imádok kint lenni, nekem ez egy megnyugvás. A virágokkal gyerekkoromtól szeretek együtt létezni, és itt kiélhetem magam. A kertben élem az énidőmet

- mesélte a zenész felesége. A hatalmas, fűtött (így télen-nyáron használható) medencéjük mellett állnak Pataky táltos-szobrai is, de ha úgy van kedvük, akkor a jacuzziba is behuppanhatnak.

Brutál drágulás az ingatlanpiacon

Az nem derült ki, hogy a házuk milyen elrendezésű, de annyi biztos, hogy az Otthontérkép adatai szerint Budajenőn jelenleg 330 ezer forint a kínált átlagos négyzetméterár. Viszont a hasonló adottságú, újépítésű házak esetében ez már inkább a háromszorosa lehet.

Összességében az ingatlanárak eléggé elszálltak Magyarországon az utóbbi években: a KSH negyedéves lakáspiaci jelentése szerint 2022 első negyedévében a fővárosi hegyvidéki kerületek voltak a legdrágábbak. Az átlagár itt 72,9 millió forintra emelkedett az előző évi 66 millió forintról. A fajlagos négyzetméterár az országban itt lépte át először az 1 millió forintot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Eurostat adatai szerint a 2015-ös átlagárhoz képest az EU országai közül Magyarországon volt a legmeredekebb az áremelkedés, a bázishoz képest a használt lakások ára 2,3-szorosára, az újaké csaknem 2,5-szörösére nőtt, ami 234 százalékos nominális és 185 százalékos reálértékű növekedés. Hét év alatt Magyarország után Csehországban drágultak legjobban az ingatlanok (211 százalék).

Mindenki az agglomerációba menekül

Nem csak az Edda frontembere vágyott a nagyvárosból az aggloemrációba. Az elmúlt években a pandémia hatására jelentősen megnőtt a családi házak iránti kereslet, egy korábbi felmérésből pedig az derült ki, hogy a jelentős áremelkedés az agglomerációs lakáspiacot sem kerülte el.

Az Otthon Centrum adatai szerint használt házak négyzetméterára a 96 agglomerációs településen 539 ezer forintra nőtt, ami 28%-kal magasabb, mint a tavalyi évi átlag. Az idén értékesített használt családi házak adatai alapján egy négyzetméterre vetítve a Budakeszi járásban található települések voltak a legdrágábbak: Nagykovácsiban és a Patakyékkal szomszédps Telkiben közel millió forint volt egy négyzetméter, melyet Üröm, Solymár és Budaörs követett 750 ezer forint körüli négyzetméterárral.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?