Figyelembe kell venni a lakásárak alakulását, a bérleti díjak emelkedését is.

A grillszezonban érdemes a húsok mellett zöldségeket és gyümölcsöket is a rácsra tenni, amelyek nemcsak változatosabbá teszik az étkezést, hanem számos egészségügyi előnnyel is járnak - közölte az Everyday Health. Sokan vannak, akik a javasoltnál több húst és kevesebb zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak - főként grillezéskor. Pedig a kutatások szerint a friss növényi élelmiszerek hiánya jelentősen növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A grillezés kiváló lehetőség arra, hogy több zöldséget és gyümölcsöt építsünk be étrendünkbe.
Marisa Moore dietetikus azt javasolja, hogy a húst ne a főszereplőnek tekintsük, a nyársakon, rácson a hús mellett legyen több zöldség is, mint cukkini, paprika, hagyma és gomba. Adunk néhány tippet, mely zöldségek, vagy épp gyümölcsök isteniek grillezve. Próbáld ki, utána el sem tudod majd képzelni a grillezést nélkülük.
Az avokádó grillezve füstös ízt kap, miközben megőrzi krémes állagát. Szívbarát egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni az LDL koleszterint és növelni a HDL koleszterint. Grillezéshez vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, csepegtessünk rá olívaolajat, majd helyezzük a rácsra héjával lefelé.
A cukkini nyáron bőségesen terem, és grillezve sokféleképpen felhasználható: zöldséges nyársakhoz, salátákhoz vagy szendvicsekhez. Bár nem a legtáplálóbb zöldség, magas víztartalma miatt kalóriaszegény, és jó A-vitamin forrás.
A kaliforniai paprika valójában gyümölcs, és kiváló C-vitamin forrás, bár a grillezés hője csökkentheti ennek mennyiségét. A piros paprika általában édesebb és több C-vitamint tartalmaz, mint a narancssárga, de mindegyik típus gazdag béta-karotinban, káliumban, folsavban és rostban.
Az okra Magyarországon nem annyira ismert, de egyre több helyen bukkan fel, lehet megvenni. Grillezve füstös ízt kap, és ha egészben készítjük, elkerülhető a nyálkás állag. Jó C-vitamin és folsav forrás, valamint oldható rostokat és magnéziumot tartalmaz. Az oldható rostok különösen fontosak a koleszterinszint csökkentésében és a szívbetegségek kockázatának mérséklésében.
A paradicsom nyáron a legízletesebb, és a grillezés új ízeket hoz ki belőle, valamint fokozza a likopin felszívódását. Ez az antioxidáns gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
A gomba kiváló húshelyettesítő, különösen a portobello változat. A gombák rostban gazdagok, alacsony zsírtartalmúak, és az umami ízt adják az ételeknek. A húsokkal keverve (például darált húshoz 50%-ban gombát adva) csökkenthető a húsfogyasztás, miközben az étel nedvesebb és rostban gazdagabb lesz.
A kukorica már eleve népszerű nyári étel, és jó rostforrás, valamint két olyan antioxidánst tartalmaz – luteint és zeaxantint – amelyek a szemegészséghez kapcsolódnak. Mi magyarok többnyire főzve fogasztjuk, de érdemes grillezve is kipróbálni: vajjal, chimichurri szósszal vagy pestóval ízesíthetjük.
JÓL JÖNNE 3,3 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 3 300 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 70 324 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,61%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 71 484 forintos törlesztőt (THM 11,39%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
A vöröshagyma grillezve különösen édessé válik, és gazdag antioxidánsokban. A kutatások szerint a hagyma külső rétegei tartalmazzák a legtöbb antioxidánst, és a rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek és a magas vérnyomás kockázatát.
Meglepő lehet, de a barack nem csak pitében finom – grillezve is kiváló. A friss barackot érdemes félbevágni a mag körül, és így grillezni. Oldható és oldhatatlan rostokban gazdag, amelyek támogatják az emésztést és enyhítik a székrekedést.
Az ananász remekül illik a grillezett ételekhez, akár nyársakon, akár marinádban. Egy maréknyi ananászkocka a napi C-vitamin szükséglet több mint 100%-át biztosítja.
A nyers kókusz is grillezhető, rostban gazdag – két darab (kb. 5x6 cm) 8 g rostot tartalmaz. Magas zsírtartalma miatt érdemes mértékkel fogyasztani.
A görögdinnye 92% vizet tartalmaz, így kiválóan hidratál a forró napokon. Emellett jó káliumforrás is – két szelet (a dinnye kb. 1/8-a) 640 mg káliumot tartalmaz. A dinnyét nagyon rövid ideig érdemes a grillre tenni.
A spárga sem csak párolva jó, hanem grillezve is: kiváló K-vitamin forrás – három nagy spárgaszár 25 mikrogramm K-vitamint tartalmaz. A K-vitamin felelős a véralvadáshoz és csontépítéshez szükséges fehérjék előállításáért.

Kvíz: Jártál már Miskolcon, mennyit tudsz a Bükk fővárosáról? Ez a 10 kérdés sok helybélin is kifog!
A Pénzcentrum mai kvíze talán még egy echte miskolcin is kifog.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Műtárgyak, mint befektetés: trend vagy lehetőség? (x)
Rolex és Vaszary uralják ma az értékkövető piacot
Portfolio Gen Z Fest 2025


