Cute child in bedroom hanging upside down and hands down from bed, shaggy happy baby in real interior

Így rontja el a gyerekét rengeteg magyar szülő: sokan észre sem veszik, mekkorát hibáznak

2024. június 17. 18:15

Egy friss felmérése szerint a szülők negyede küzd gyermekével az esti lefekvés miatt. Kevesen tudják, hogy ennek fő okat gyakran a szorongás, melyet a következetes esti rutin és a médiahasználat korlátozása oldhat.  .

A C.S. Mott Gyermekkórház felmérése rávilágított arra, hogy sok szülő küzd gyermeke lefektetésével kapcsolatos nehézségekkel: minden negyedik szülő arról számolt be, hogy gyermekük nehezen alszik el szorongás vagy aggodalom miatt, több mint egyharmaduk jelezte, hogy gyermekük nem alussza végig az éjszakát és gyakran zaklatottan vagy sírva ébred.

Sarah Clark, a felmérés társigazgatója és a Michigani Egyetem kutatója szerint ezek a problémák gyakoriak lehetnek kisgyermekeknél. A változó félelmek - például a sötét vagy képzeletbeli szörnyek miatti félelem - jellemzően éjszaka kerülnek előtérbe - számol be a CNN.

A felmérés 781 olyan szülő megkérdezésén alapult, akiknek 1-6 éves korú gyermekük van. Az eredményekből kiderült, hogy sok gyermek hajlamos átköltözni szülei ágyába éjszaka vagy ragaszkodik ahhoz, hogy valaki mellette maradjon elalvásig. Megoldásként, a kutatók a következetes fektetési rutin fontosságát hangsúlyozzák. A felmérés szerint azoknál a családoknál jelentkeztek nagyobb nehézségek az elalvásban, ahol nem volt meghatározott rutin.

Dr. Lauren Hartstein pszichiátriai adjunktus szerint fontos korlátozni az esti médiahasználatot és csökkenteni a fényerősséget lefekvés előtt egy órával: ezzel segíthetünk gyermekeinknek abban, hogy könnyebben elálmosodjanak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Olykor a melatonin adása is felmerül: minden ötödik szülő alkalmazza ezt a módszert gyermeke lefektetésekor. Hartstein figyelmezte, ez bár rövid távon megoldást jelenthet, fontosabb lenne egészséges alvási szokásokat kialakítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem