14 °C Budapest

Mindannyiunkat érintő változás: eltörlik az óraátállítást

2018. szeptember 2. 14:30

Ezek voltak 2018 35. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Bréking: még ma eltörlik Magyarországon is az óraátállítást

A német közszolgálati televízióban jelentette be Jean-Claude Juncker, hogy eltörlik az EU-ban az óraátállítást. A sajtóinformációk reggel ellentmondásosak voltak azzal kapcsolatban, hogy a nyári vagy a téli időszámításra állunk át, korábban mi is azt írtuk, hogy a télire, de ez később már egyáltalán nem tűnt biztosnak. A legfrissebb információk szerint minden tagállam maga döntheti majd el, hogy a jelenlegi téli vagy nyári időt választja.

Jöhet a 9 órás iskolakezdés? Itt a minisztérium hivatalos válasza

Pontosan egy hét múlva ezen a napon reggel 6 és 7 óra között egymillió magyar iskolás kel majd álmosan és nyűgösen. Jó lenne többet aludni, de lehetséges? Vajon egyszerűbb lenne a szülők, és persze az álmos kamaszok élete, ha egy órával később kezdődne a magyar iskolákban a tanítás? A 9 órás iskolakezdésről kérdeztük a jogalkotók és egy szakember véleményét.

Ilyen akció évente csak egyszer van: roham indult a Lidlbe, Aldiba, Intersparba

Bár augusztus második fele szinte csak az iskolakezdésről szólt, mégis az utolsó igazán nagy roham még erre a hétvégére várható a tanszerekért. Szeptember 3-án ugyanis becsöngetnek, úgyhogy akik eddig halogatták a tanszerek beszerzését, azoknak nincs mese el kell indulniuk beszerezni azokat. Ezek a kiadások azonban minden évben jócskán megterhelik a magyarok pénztárcáját, úgyhogy most összeszedtük, hogy a legnagyobb magyar áruházak milyen tematikus akciókkal várják a vásárlókat, hogy mindenki megtalálhassa a pénztárcájának legmegfelelőbb füzeteket, tollakat, iskolatáskákat.

Itt a bejelentés: komoly minimálbér emelés jöhet 2019-ben

Jelentősebb minimálbér- és garantált bérminimum-emelés jöhet jövőre is, ám a megváltozott munkaerőpiaci helyzet miatt a legkisebb kötelező keresetek szerepe egyre inkább csökken, mivel a dolgozók megtartásáért és toborzásáért folytatott harc miatt a cégeknek magasabb keresetekkel kell tartaniuk a versenyt - mondta Parragh László a Magyar Időknek.

Rengeteg a leállás a magyar bankoknál: ügyfelek millió nem férnek a pénzükhöz

Szinte egymást érik azok a hírek, mely arról számolnak be, hogy éppen melyik magyar banknál tapasztalható éppen valamilyen szintű leállás, aminek következtében az ügyfelek nem tudják használni internetbankjukat és/vagy a pénzintézet mobil applikációját. Bár a kimaradásokat rendszerint a lehető legrövidebb idő alatt igyekeznek orvosolni az érintettek, mégis egy-egy előre nem látott hiba okán több százezer ügyfél maradhat hoppon. A pénzintézetek ugyanakkor rendkívül szűkszavúan nyilatkoznak a felmerülő problémák számáról és miértjükkel kapcsolatban, ezért szakértő segítségével mentünk utána, mi történik valójában akkor, amikor valaki nem tud belépni internetbankjába, nem tud utalni vagy nem tudja használni bankja mobil applikációját.

Ennyit bukik Majka miatt Curtis: megszólalt a veterán menedzser

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Néhány napja robbant a hír, hogy Majka kvázi kivágta Curtist a duójukból és a már lekötött koncerteket egyedül csinálja meg. Tegnap hosszú interjúban tárta fel a döntés okait Majka, aki Curtis kokainfüggőségét okolta a kialakult helyzetért. Nézzük, mennyibe kerülhet a válás Curtisnek.

Ezért jár bevásárolni Romániába rengeteg magyar család

Óriási különbségek mutatkoznak az Európai Unióban a fogyasztási javak és szolgáltatások árait illetően. A vizsgált országok közül Magyarország például a negyedik legolcsóbb országnak számít az EU-ban, ami azt jelenti, hogy hazánk több mint 40 százalékkal olcsóbb az uniós átlagnál.

Ismét veszélyben az OTP ügyfelei: mutatjuk, hogyan verhetnek át

Úgy tűnik nem adják fel a csalók: a mai nap folyamán újabb, első ránézésre az OTP Bank által küldött üzenetek érkeztek az egyik szerkesztőségi email-címünkre. A gyanús üzenetekben arra kérik a címzetteket, hogy a megadott linken "frissítsék fiókjaikat". A valódi cél azonban nyilvánvaló módon valami egészen más: a csalók a gyanútlan ügyfelek netbankos azonosítóira és kódjaira utaznak.

Félmillió magyar kaphat új okmányt: szeptember elején indul a regisztráció

Szeptember 1-jétől lehet igényelni a Magyar Horgászkártyát. Az új plasztik alapú dokumentum jövő év január 1-től váltja ki a jelenlegi, papíralapú horgászigazolványt. A változás közel félmillió magyart érint, akinek van állami horgászjegye.

Több ezer forintot húzhatsz ki a bankod zsebéből: néhány kattintás az egész

Bár egyre kisebb a különbség az elektronikus és a dombornyomott bankkártyák között, aki vásárol az interneten vagy sokat utazik külföldre, nyugodtabb lehet, ha dombornyomott kártya lapul a zsebében. Ezeknek a kártyáknak az éves díja viszont jellemzően sokkal magasabb, mint az elektronikus kártyáké, ezért mutatunk két ingyenes megoldást arra, hogy legyen egy ilyen kártyád. Ha pedig 72 500 forintnál kevesebb készpénzre van szükséged havonta, akkor úgy spórolhatod meg a jelenlegi bankkártyád éves díját, hogy a magyar bankkártyákkal járó ingyenes képszpénzfelvételi lehetőségről sem kell lemondanod, mivel ezt már több külföldi szolgáltató is megadja neked.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem