13 °C Budapest

Ezért jár bevásárolni Romániába rengeteg magyar család

2018. augusztus 27. 15:09

Óriási különbségek mutatkoznak az Európai Unióban a fogyasztási javak és szolgáltatások árait illetően. A vizsgált országok közül Magyarország például a negyedik legolcsóbb országnak számít az EU-ban, ami azt jelenti, hogy hazánk több mint 40 százalékkal olcsóbb az uniós átlagnál. 

A fogyasztási javak és szolgáltatások árszintje óriási mértékben különbözik az Európai Unió tagállamaiban - derült ki az Eurostat statisztikájából. Dániában és Luxemburgban például több mint 41 százalékkal kerül többe az élet, mint az EU-s átlag, de például Bulgáriában és Romániában fele annyiba sem kerülnek a javak és a szolgáltatások. Természetesen a listán megtalálható Magyarország is, az elérhető adatok alapján 

2017-ben hazánk a negyedik legolcsóbb tagállamnak számított az unióban, az összes termék és szolgáltatás 41,7 százalékkal volt olcsóbb, mint az EU-s átlag.

Az adatok alapján nálunk már csak Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában kerülnek kevesebbe a dolgok. Magyarországnál sorrendben 5,1, 9,9, 14,3 nagyobb az olcsóság ezekben az országokban. A környező országok közül viszont Horvátország 5,4, Szlovákia 6,7, Szlovénia 25,9, míg Ausztria 53,9 százalékkal bizonyult drágábbnak Magyarországnál. Ausztria ráadásul már igencsak költséges országnak számít, hiszen az EU-s átlagot is 12,2 százalékkal veri. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm