13 °C Budapest

Félmillió magyar kaphat új okmányt: szeptember elején indul a regisztráció

2018. augusztus 30. 19:00

Szeptember 1-jétől lehet igényelni a Magyar Horgászkártyát. Az új plasztik alapú dokumentum jövő év január 1-től váltja ki a jelenlegi, papíralapú horgászigazolványt. A változás közel félmillió magyart érint, akinek van állami horgászjegye. 

Szeptember 1-jétől lehet igényelni a Magyar Horgászkártyát. Az új plasztik alapú dokumentum jövő év január 1-től váltja ki a jelenlegi, papíralapú horgászigazolványt.Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke a kártyát bemutató csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a kormány célja, hogy egyszerűsítsék az okmányok rendszerét, ennek a bürokráciacsökkentési csomagnak a részeként hozták létre a horgászkártyát.

Szűcs Lajos úgy számolt, hogy a jövő év első felére minden magyar horgász rendelkezik majd az okmánnyal. A személyi igazolvány méretű kártya azonosításra és horgászjegyvásárlásra is alkalmas, miközben megteremti annak a lehetőségét, hogy a MOHOSZ naprakész nyilvántartásokat készítsen - emelte ki.

A kártya birtokosai számára az egyik mobilszolgáltató saját díjcsomagot készít - közölte. Hozzátette, hogy a dokumentum a horgászat időtartama alatt balesetbiztosítást is nyújt. Hangsúlyozta, hogy a Magyar Horgászkártyát nemcsak online lehet igényelni, hanem személyesen, a horgászszervezeteknél is.

Szűcs Lajos arra is kitért, hogy 2019-től a MOHOSZ közfeladat ellátó szervezetként működik, ők végzik majd a természetes vizek horgászati célú kezelésének nagy részét. Emlékeztetett, hogy az elmúlt években több mint 120 ezerrel nőtt a regisztrált, "tiszta eszközökkel és tiszta papírokkal" rendelkező horgászok száma, ami mára meghaladja a 460 ezret, ezért jelenleg a MOHOSZ az ország legnagyobb civil szervezete.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese elmondta: az internetes hozzáféréssel nem rendelkezők számára több mint 1300 helyszínen nyújtanak segítséget. Szeptember 1-től a MOHOSZ honlapján is elindul egy, a regisztrációhoz segítséget nyújtó interaktív videó, valamint munkanapokon telefonon is segítséget lehet majd kérni.

A kártya egyszeri, a teljes, 5 éves érvényességi időre szóló regisztrációs díja 2200 forint lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem