25 °C Budapest

Címke: jean claude juncker (20 cikk)

Pénzcentrum | 2010. június 8. 16:32

Újabb tagállam vezetheti be az eurót

Észtország lesz az eurózóna 17. tagja 2011. január 1-től - döntött tegnap az unió pénzügyminisztereinek tanácsa az Európai Bizottság ajánlását bíró észt csatlakozási kérelemről.

Pénzcentrum | 2009. november 20. 08:47

Nőt választottak az EU élére

A nemzetközi életben kevésbé ismert politikusok kerültek az EU vezető pozícióiba: az Európai Tanács elnöke a belga Herman Van Rompuy lett, az új külügyi főképviselő pedig a brit Catherine Ashton.

Pénzcentrum | 2009. március 10. 12:45

Gyors eurócsatlakozás? Inkább ne!

Nem ez a megfelelő pillanat, hogy új vitát indítsunk a csatlakozás kritériumairól - mondta az eurózóna pénzügyminisztereinek találkozója után Jean-Claude Juncker, az ülés elnöke. Ez mindent el is mondd a bizottság véleményéről a gyors eurócsatlakozási ötletekkel kapcsolatban.

Pénzcentrum | 2005. június 20. 08:50

Teljes kudarc a hétvégi brüsszeli EU-csúcson - érdekek és ellenérdekek

A múlt csütörtök este kezdődött másfél napos brüsszeli EU-csúcstalálkozón a közösség következő hét éves költségvetésének ügyében kompromisszumkészség hiányában, illetve erős ellenérdekek miatt nem sikerült megegyezni, így "Európa nagyon mély válságba csúszott" - jelentette ki Jean-Claude Juncker, luxemburgi miniszterelnök, az EU soros elnöke. A tanácskozás másik napirendi pontjában - az

Pénzcentrum | 2005. június 8. 13:30

Nemzeti egoizmus - ez lenne az EU jövője?

Az európai alkotmány halott, bár még nem temették el - állapítja meg az Economist. Mit is jelent ez? A jelenlegi formájában az alkotmány életképtelen, a franciák és a hollandok megölték azt. Mindkét állam az Európai Unió elődszervezeteinek alapítói között volt, így az elutasítás valamelyest a további integráció elutasítása is a nemzeti egoizmus, protekcionizmus felerősödésével. Jean-Claude

Pénzcentrum | 2005. május 26. 15:57

A francia és holland EU-alkotmány népszavazásokról: tények és lehetséges piaci reakciók

Hollandiában elképzelhető, Franciaországban kizárt, hogy lesz második forduló a várhatóan sikertelen népszavazásról az EU alkotmánya kérdésében. A legfrissebb felmérések szerint Franciaországban a megkérdezettek 54%-a, míg Hollandiában 57%-a ellenzi az alkotmány elfogadását. Az előbbi országban most vasárnap (29-én), míg utóbbiban jövő szerdán (június 1) kerül megrendezésre a népszavazás.