15 °C Budapest

240 kilométernyi csatorna épül Budapesten a következő években

Pénzcentrum
2013. november 26. 14:02

Mintegy 240 kilométernyi csatorna épül Budapesten a következő másfél évben a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében - mondta el az InfoRádiónak az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. ügyvezető igazgatója. Wertán Zsolt Zoltán azt is jelezte: a 34 milliárd forint összértékű beruházásnak van olyan szakasza, amely a metróépítés bonyolultságával vetekszik.

A főváros szennyvizeinek 50 százaléka tisztítatlanul folyt a Dunába egészen 2010-ig, azóta a megfelelő szennyvíztisztító kapacitással rendelkezik már a főváros, így a dunai beömléseket sikerült nagyrészt megszüntetni - mondta el Wertán Zsolt Zoltán.

Hozzátette: néhány olyan hely van még, ahol a Dunába közvetlenül, tisztítatlanul folyik be a szennyvíz, illetve néhány terület található a fővárosban, ahol a csatornázottság hiánya miatt emésztővel, illetve szippantós autóval kell megoldani ezt a kérdést.

A most elindult projekt összesen Budapest 16 kerületében zajlik - ismertette az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. ügyvezető igazgatója. A belvárosban már nincsen csatornázatlan terület, de az összes kerületben, amelynek van külső peremrésze, megindul a csatornázás. A XVI., XVII., XVIII. és a XXIII. kerületben várhatók a legnagyobb horderejű munkálatok.

A projektben majdnem 240 kilométernyi csatornát fektetnek le Budapesten, illetve mintegy 40 ezer ember szennyvízelvezetését oldják meg. Ez egy kisebb magyarországi város lakosságának felel meg.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Néhány kerületben már el is indult a kivitelezés, és várhatóan a jövő tavasszal mindenütt megkezdik a beruházást.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?