3 °C Budapest

Undorító videó: ilyen kaját adnak a gyerekeknek a menzákon?

2015. október 14. 18:02

Az élelmiszer-biztonsági hatóság emberei négyezer ebédadagra való romlott alapanyagot foglaltak le és semmisítettek meg egy ceglédi vállalkozásnál.

Többek között nagyjából 80 kiló romlott húst talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amikor egy Pest megyei közétkeztető cég több konyháján tartott ellenőrzést. Összesen 240 kiló lejárt élelmiszert foglaltak le, amit meg is semmisítettek. A bírság várhatóan több százezer forint lesz - derül ki a Nébih közleményéből.

Az épület helyiségeinek állapotával szintén nem volt minden rendben. A konyhában a falakról egyes részeken hiányzott a csempe, az ajtók és tároló szekrények sérültek voltak, ami miatt takarítani se lehetett rendesen. A húselőkészítőben a mosogatóba a szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padlón tárolták az élelmiszereket. A cég másik két konyháján viszont minden rendben volt.

A Nébih közleményéből az is kiderült, hogy a cég gyermekétkeztetést is végez:

Természetesen egyértelműen nem zárható ki, hogy az ellenőrzést megelőzően nem kerülhetett lejárt fogyaszthatósági idejű alapanyagból a közétkeztetésbe. Emberi megbetegedésről nincs információnk

- írták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a napokban adta közre a lejárt szavatosságú hússal trükköző cég nevét. A VIMOSZ szerint az ellenőrök a TS Gastro ceglédi telephelyének konyháján bukkantak a 250 kilónyi romlott ételre. Négyezer adagra való alapanyagot semmisítettek meg. A Nébih adatbázisa szerint a Jászberényi úti Bem konyháról vitték el a romlott élelmiszert.

A VIMOSZ közleménye szerint a közétkeztető forgalom 60 százalékát a szervezet tagjai bonyolítják, a lebukott TS Gastro azonban nem tartozik közéjük. A VIMOSZ, mivel elkötelezettek az átlátható és biztonságos közétkeztetés fenntartásában, illetőleg ezek fejlesztésére irányuló lépések iránt, elhatárolódnak az efféle tisztességtelen hozzáállástól.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem