19 °C Budapest
Undorító videó: ilyen kaját adnak a gyerekeknek a menzákon?

Undorító videó: ilyen kaját adnak a gyerekeknek a menzákon?

2015. október 14. 18:02

Az élelmiszer-biztonsági hatóság emberei négyezer ebédadagra való romlott alapanyagot foglaltak le és semmisítettek meg egy ceglédi vállalkozásnál.

Többek között nagyjából 80 kiló romlott húst talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amikor egy Pest megyei közétkeztető cég több konyháján tartott ellenőrzést. Összesen 240 kiló lejárt élelmiszert foglaltak le, amit meg is semmisítettek. A bírság várhatóan több százezer forint lesz - derül ki a Nébih közleményéből.

Az épület helyiségeinek állapotával szintén nem volt minden rendben. A konyhában a falakról egyes részeken hiányzott a csempe, az ajtók és tároló szekrények sérültek voltak, ami miatt takarítani se lehetett rendesen. A húselőkészítőben a mosogatóba a szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padlón tárolták az élelmiszereket. A cég másik két konyháján viszont minden rendben volt.

A Nébih közleményéből az is kiderült, hogy a cég gyermekétkeztetést is végez:

Természetesen egyértelműen nem zárható ki, hogy az ellenőrzést megelőzően nem kerülhetett lejárt fogyaszthatósági idejű alapanyagból a közétkeztetésbe. Emberi megbetegedésről nincs információnk

- írták.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a napokban adta közre a lejárt szavatosságú hússal trükköző cég nevét. A VIMOSZ szerint az ellenőrök a TS Gastro ceglédi telephelyének konyháján bukkantak a 250 kilónyi romlott ételre. Négyezer adagra való alapanyagot semmisítettek meg. A Nébih adatbázisa szerint a Jászberényi úti Bem konyháról vitték el a romlott élelmiszert.

A VIMOSZ közleménye szerint a közétkeztető forgalom 60 százalékát a szervezet tagjai bonyolítják, a lebukott TS Gastro azonban nem tartozik közéjük. A VIMOSZ, mivel elkötelezettek az átlátható és biztonságos közétkeztetés fenntartásában, illetőleg ezek fejlesztésére irányuló lépések iránt, elhatárolódnak az efféle tisztességtelen hozzáállástól.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?